r
Nosalty Logó

Aszaltgyümölcsös-pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Aszaltgyümölcsös-pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelékek

Összesen 717 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelékek

Összesen 4299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelékek

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 717 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3704 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.3 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    5439 micro
  • β-crypt
    272 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 4299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelékek

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne az élesztőt. A lisztet, porcukrot, sót összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a felkockázott margarint, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.
  2. Összegyúrjuk és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük.

Töltelékek

  1. Az aszalt gyömölcsölcsöket, ha kemény lenne, forró vízbe áztatjuk, majd külön-külön húsdarálón ledaráljuk, ezután mindkettőhöz 1 - 1 ek cukrot adunk és hozzákeverjük a barackhoz a baracklekvárt, a szilvához a szilvalakvárt.
  2. A megpucolt almákat a nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a citromlevet, kb 2 ek cukrot, a fahéjat és felteszük párolni. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, majd ráöntjük az almára és puding állagúra főzzük.
  3. A tésztát négy egyforma részre osztjuk, mindet kb 20 * 30 cm-es nagyságúra nyújtjuk és villával megszurkáljuk.
  4. Összeállítás: az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, elkenjük rajta a barackos masszát, majd befedjük a második lappal, erre kerül a szilvás töltelék, erre ismét tészta, majd a kihűlt almás krém, végül befedjük az utolsó tésztalappal és 180 °C-ra melegített sütőben, kb 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 62
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszaltgyümölcsös-pite
Judit69 194 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelékek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...