Túrós batyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
4 kcal
-
33g tej19 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g sertészsír75 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
3g porcukor13 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
6 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
4g mazsola11 kcal
Összesen
664
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
200g tej112 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
22g mazsola66 kcal
Összesen
3983
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
37g finomliszt135 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
14.8g tej8 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g sertészsír33 kcal
-
3.7g margarin27 kcal
-
2.2g margarin16 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
18.5g tehéntúró27 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.6g mazsola5 kcal
Összesen
296
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.1 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
664
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 156.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3936.8 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1415 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.4 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 356.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 843 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
3983
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.2 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2 dl tej
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
3 csapott ek cukor
-
1 csipet só
-
5 dkg sertészsír
-
5 dkg margarin
-
1 púpozott ek porcukor
-
25 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
-
1 db tojás
-
1 ek finomliszt
-
1 marék mazsola
Elkészítés
- Az élesztőt a 2 dl langyos tejben felfuttatjuk 10 perc alatt. Egy kelesztőtálban a lisztben elkeverjük, a cukrot, a csipet sót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejben felfuttatott élesztőt, a zsírt, a margarint és egy közepesen lágy, jól dolgozható tésztát dagasztunk.
- Ha kész vagyunk, 1 órán át letakarva kelesztjük. Előkészítünk egy enyhén kilisztezett felületet és körülbelül 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk ki, majd egyforma 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk a tésztát.
- A töltelékhez az összes hozzávalót egy keverőtálban jól összekeverjük.
- Minden négyzet közepébe 1 evőkanálnyi túrótölteléket helyezünk és mind a 4 sarkát középen összefogjuk, óvatosan összecsavarjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor.
- Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük őket egymás mellé tisztes távolságot hagyva közöttük, mert még pihentetjük sütés előtt 20 percet, így még kelni fognak.
- Pihentetés után a tetejüket megkenjük olvasztott margarinnal és előmelegített 160 fokos sütőben, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Langyosra hűtjük és enyhén porcukorral meghintve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 298
- Össznézettség: 2336
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Receptjellemzők
Hajni pöttyös konyhája
27 recept