r
Nosalty Logó

Túrós batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3983 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 664 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3983 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a 2 dl langyos tejben felfuttatjuk 10 perc alatt. Egy kelesztőtálban a lisztben elkeverjük, a cukrot, a csipet sót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejben felfuttatott élesztőt, a zsírt, a margarint és egy közepesen lágy, jól dolgozható tésztát dagasztunk.
  2. Ha kész vagyunk, 1 órán át letakarva kelesztjük. Előkészítünk egy enyhén kilisztezett felületet és körülbelül 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk ki, majd egyforma 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk a tésztát.
  3. A töltelékhez az összes hozzávalót egy keverőtálban jól összekeverjük.
  4. Minden négyzet közepébe 1 evőkanálnyi túrótölteléket helyezünk és mind a 4 sarkát középen összefogjuk, óvatosan összecsavarjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor.
  5. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük őket egymás mellé tisztes távolságot hagyva közöttük, mert még pihentetjük sütés előtt 20 percet, így még kelni fognak.
  6. Pihentetés után a tetejüket megkenjük olvasztott margarinnal és előmelegített 160 fokos sütőben, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Langyosra hűtjük és enyhén porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 298
  • Össznézettség: 2336
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós batyu
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...