r
Nosalty Logó

Grízes-mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Grízes-mézes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3603.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1287.7 g
  • Cukor
    688 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 7994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a kristálycukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a mézet, a tejet, a margarint és gőz fölött 6-8 percig keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzászitáljuk, majd összegyúrjuk. Letakarva 20 percet a pulton pihentetjük.
  2. 4 egyenlő részre osztjuk és körülbelül 32 x 26 cm lapokat nyújtunk belőle. Sütőpapírral ellátott tepsi hátuljára fektetjük és előmelegített 170 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.
  3. Egy lábasba öntjük a tejet és a búzadarát, megfőzzük benne pár perc alatt. Hűtés közben többször megkeverjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és langyosra hűtött megfőtt búzadarával összekeverjük
  4. Az első lapra rásimítjuk a krém felét. Második lapra lekvár kerül. A harmadik lapra a krém másik fele és erre helyezzük az utolsó lapot. Hűtőbe helyezzük legalább egy éjszakára és másnap porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 186
  • 7 napos nézettség: 1231
  • Össznézettség: 4673
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grízes-mézes
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...