r
Nosalty Logó

Hájas tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Hájas tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A hájas süteményhez

Összesen 587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A hájas süteményhez

Összesen 7034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A hájas süteményhez

Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    389.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    2597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.8 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    658 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 7034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 396 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A hájas süteményhez

Elkészítés

A hájas süteményhez

  1. A hájat eldolgozzuk az ecettel és 100 gramm liszttel, amíg egységes masszát nem kapunk. Ezt félretesszük és összeállítjuk a tésztát.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval és cukorral, majd a közepében egy mélyedést formázunk. Ide öntjük a tojássárgájákat, tejfölt és vizet. Egységes, ruganyos masszát gyúrunk, amit lisztezett deszkán 10 perc alatt alaposan kidagasztunk, míg szép feszes és sima lesz a felülete.
  3. A tésztánkat lisztezett deszkán 1-2 milliméter vastagra nyújtjuk, majd kis darabonként elosztjuk rajta a hájat. Egy késsel, spatulával vagy más eszközzel elkenjük, hogy a háj egyenletes réteget képezzen és teljesen befedje a tésztát.
  4. A tészta alsó harmadát felhajtjuk, majd ráhajtjuk a felső harmadot. Először jobbról, majd balról is behajtjuk, így egy kis tésztacsomagot kapunk. Frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre úgy, hogy megjegyezzük, melyik irányba nézett, mikor végeztünk vele (rajzoljunk egy nyilat a fóliára).
  5. A pihentetett tésztát lisztezett deszkára helyezzük és elfordítjuk 90 fokkal balra. Vékonyra nyújtjuk, majd a hajtogatást, pihentetést és forgatást még háromszor megismételjük (tehát összesen négyszer végezzük el).
  6. Ha megvagyunk a hajtogatásokkal, a tésztát 3-5 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd egyenlő oldalú négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk egy kiskanál lekvárt, majd a négyzeteket félbe hajtjuk.
  7. Egy sütőpapíros tepsire rendezzük a süteményeket és lekenjük a felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőbe toljük és 20-25 percig sütjük, míg szép leveles és aranybarna nem lesz mindegyik.
  8. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kissé pihenni, majd meghintjük porcukorral és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 123
  • 7 napos nézettség: 1748
  • Össznézettség: 1677
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hájas tészta
Lakos Benedek 378 recept

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen élményt nyújt a lekvárral töltött, porcukorral hintett hájas tészta. Következzen a klasszikus alaprecept: ennél jobb tényleg nem lesz!

Hozzávalók

A hájas süteményhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...