Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes paradicsomos húsgombóc

Édes paradicsomos húsgombóc
Édes paradicsomos húsgombóc
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel gyermekkorom egyik kedvenc íze volt. Nagyon ízletes, édes és sós is egyben, illatos puha kenyérrel kísérve igazán laktató.

hozzávalók / 5 adag

Húsgombóc

Paradicsommártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombóc

  1. Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni.
  2. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk.
  3. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db lesz ebből a mennyiségből). Majd beletesszük a forrásban lévő vízbe és megfőzzük.

Paradicsommártás

  1. Amíg a gombócok főnek, addig elkészítjük a paradicsommártást is.
  2. A zsírból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Apránként felöntjük 7,5 dl hideg vízzel, majd a 400 g sűrített paradicsomot is felhígítjuk a víz másik felével, és hozzáöntjük a már felhígított rántáshoz.
  3. Teszünk bele sót, és forralásig főzzük.
  4. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot is, és még kb. 10 percig főzzük.
  5. Ez idő alatt a gombócok is megfőttek, szűrőkanállal belerakosgatjuk a paradicsommártásba, és további 5-10 percig, lassú tűzön készre főzzük. Főzés után fél-1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 624
össznézettség: 64 600
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

BartaSimon

Mióta szakács: 2018.03.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsommártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

675
darált sertéshús 750 g
1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 ek
rizs 120 g
tojás 2 db
sertészsír 90 g
finomliszt 90 g
passzírozott paradicsom 40 dkg
víz 1.5 l
1 kávéskanál
cukor 50 g