Cukor

A fehér, illetve barna cukrot általában a mérsékelt égövi területeken, cukorrépából készítik. A fehér cukor, más néven finomított cukor, lehet kristály- vagy porcukor. Az előbbi általánosan felhasználható sütéshez, utóbbi legtöbbször tortamázak, szirupok készítéséhez használatos. A barna cukor nem más, mint melasz hozzáadásával készült finomított cukor, színe lehet világosabb és sötétebb barna.

Vaníliás cukor

A vaníliás cukor természetes vaníliával, illetve kristályvanilinnel ízesített cukor, ami elengedhetetlen kelléke a különféle édes süteményeknek, krémeknek, mártásoknak, sodóknak, parféknak. Ízesítőként, illetve tálaláskor porcukorral keverve, díszítésként használjuk.

Nádcukor

A nádcukor cukornádból készült, barna színű édesítőszer, szemben a fehér-, más néven kristálycukorral, aminek alapanyaga a cukorrépa - utóbbi nálunk jóval elterjedtebb, a nádcukor pedig egy drágább, különlegesebbnek tartott cukorfajta.

Barna cukor

A barna cukor enyhén karamelles ízéről és sötétebb színéről ismert: sütemények, kekszek, pácok és szószok egyik legnépszerűbb alapanyaga. Különleges aromája és nedves állaga miatt máshogyan viselkedik a receptekben, mint a kristálycukor.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...