Cukor

A fehér, illetve barna cukrot általában a mérsékelt égövi területeken, cukorrépából készítik. A fehér cukor, más néven finomított cukor, lehet kristály- vagy porcukor. Az előbbi általánosan felhasználható sütéshez, utóbbi legtöbbször tortamázak, szirupok készítéséhez használatos. A barna cukor nem más, mint melasz hozzáadásával készült finomított cukor, színe lehet világosabb és sötétebb barna.

Vaníliás cukor

A vaníliás cukor természetes vaníliával, illetve kristályvanilinnel ízesített cukor, ami elengedhetetlen kelléke a különféle édes süteményeknek, krémeknek, mártásoknak, sodóknak, parféknak. Ízesítőként, illetve tálaláskor porcukorral keverve, díszítésként használjuk.

Nádcukor

A nádcukor cukornádból készült, barna színű édesítőszer, szemben a fehér-, más néven kristálycukorral, aminek alapanyaga a cukorrépa - utóbbi nálunk jóval elterjedtebb, a nádcukor pedig egy drágább, különlegesebbnek tartott cukorfajta.

Barna cukor

A barna cukor enyhén karamelles ízéről és sötétebb színéről ismert: sütemények, kekszek, pácok és szószok egyik legnépszerűbb alapanyaga. Különleges aromája és nedves állaga miatt máshogyan viselkedik a receptekben, mint a kristálycukor.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...