Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyedzsem egyszerűen

Cseresznyedzsem egyszerűen
Cseresznyedzsem egyszerűen
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahány ház, annyi szokás... a rohanó háziasszonyoknak ez a verzió... akiknek több idő áll rendelkezésre, azok tartósítószer nélkül, órákig tartó főzéssel. 

Nekem ez az egyszerű módszer bevált, gyors és megbízható, kezdők is megpróbálkozhatnak vele, tuti a siker!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábasba téve meglocsoljuk citromlével, és ráöntjük a cukrot. Alaposan összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  2. Amikor a cukor kissé felolvadt, alacsony lángon feltesszük főzni, közben többször megkeverjük.
  3. 20-30 perc főzés után (ez az időtartam a cseresznye érettségétől függ) botmixerrel összepürésítjük, egyéni ízlés szerint teljesen simára vagy apróbb darabokat hagyva.
  4. A turmixolás eredményeként keletkezett habot leszedjük, majd a kész püréhez hozzáadjuk a dzsemfixet, majd kis lángon 15-20 percig összeforraljuk.
  5. Az elkészült dzsemet üvegekbe töltjük, alaposan lezárjuk, majd az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk.
  6. Száraz, hűvös helyen hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 51 682
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyelekvár, házi cseresznye lekvár, cseresznyedzsem

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tritrek
Lajos / tritrek Thu, 2019-06-27 14:32

Biztos, hogy így van a sorrend? Ezek a dzsemfixek mindig azt írják, hogy először felforral dzsemfixxel, aztán megy csak a cukor...

541
cseresznye 2 kg
cukor 50 dkg
citromlé 2 ek
dzsemfix 2 csomag