r
Nosalty Logó

Babka - izraeli kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tocsi17
Babka - izraeli kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 1148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 4593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 333 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 4593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szirup

  • 0.8 dl víz
  • 80 g cukor
  • 2 ek méz (zzel a mennyiséggel túl édes lett, így én 4 dkg cukrot tettem bele)

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy teáskanál cukrot, egy teáskanál lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást, a felfuttatott élesztőt, elkezdjük kidolgozni, és mikor már majdnem kész, beleöntjük az olvasztott vajat, és szép hólyagosra dolgozzuk a tésztát. Kendővel letakarva, meleg helyen, duplájára kelesztjük (45-50 perc).

Töltelék

  1. Mikor a tészta megkelt, a kakaóport kikeverjük az olvasztott vajjal, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, két részre osztjuk, mindkét felét 3-4 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a kakaós keverékkel, feltekerjük, majd hosszában bemetszést végzünk rajtuk – ne vágjuk át teljesen a rudakat -, összefogjuk a két tekercset és összecsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt formába tesszük – én püspökkenyér formába szoktam sütni.
  2. Ismét letakarjuk egy kendővel, és újra megkelesztjük (40-45 perc).
  3. Mikor szép magasra kelt a tésztánk és már teljesen kitölti a formát, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Szirup

  1. Mikor megsült, ahogy kivesszük a szütőből, azonnal meglocsoljuk a sziruppal! A sütő aljába, egy tűzálló tálba vizet teszünk, ez a gőz jót tesz a kelt tésztának, illetve ha nagyon barnulna a teteje, fedjük be alufóliával, és így süssük tovább.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 270
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
tocsi17 5 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szirup

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!