r
Nosalty Logó

Babka - izraeli kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tocsi17
Babka - izraeli kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 1148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 4593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 4593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szirup

  • 0.8 dl víz
  • 80 g cukor
  • 2 ek méz (zzel a mennyiséggel túl édes lett, így én 4 dkg cukrot tettem bele)

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy teáskanál cukrot, egy teáskanál lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást, a felfuttatott élesztőt, elkezdjük kidolgozni, és mikor már majdnem kész, beleöntjük az olvasztott vajat, és szép hólyagosra dolgozzuk a tésztát. Kendővel letakarva, meleg helyen, duplájára kelesztjük (45-50 perc).

Töltelék

  1. Mikor a tészta megkelt, a kakaóport kikeverjük az olvasztott vajjal, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, két részre osztjuk, mindkét felét 3-4 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a kakaós keverékkel, feltekerjük, majd hosszában bemetszést végzünk rajtuk – ne vágjuk át teljesen a rudakat -, összefogjuk a két tekercset és összecsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt formába tesszük – én püspökkenyér formába szoktam sütni.
  2. Ismét letakarjuk egy kendővel, és újra megkelesztjük (40-45 perc).
  3. Mikor szép magasra kelt a tésztánk és már teljesen kitölti a formát, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Szirup

  1. Mikor megsült, ahogy kivesszük a szütőből, azonnal meglocsoljuk a sziruppal! A sütő aljába, egy tűzálló tálba vizet teszünk, ez a gőz jót tesz a kelt tésztának, illetve ha nagyon barnulna a teteje, fedjük be alufóliával, és így süssük tovább.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 244
  • 7 napos nézettség: 1257
  • Össznézettség: 87745
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
tocsi17 5 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szirup

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...