r
Nosalty Logó

Cavallucci - karácsonyi sütik Marchéból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Cavallucci  - karácsonyi sütik Marchéból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.4 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Ha kapunk mustot, akkor azt használjuk, ha nem, akkor fél kiló rozé vagy kékszőlőt turmixoljunk le, és szűrőn nyomjuk át – itt használhatunk gyümölcscentrifugát, akkor habozzuk le. A szőlőlevet közepes vagy alacsony lángon forraljuk fel, és a harmadára sűrítsük be.
  2. A narancs héját lereszeljük.
  3. A mazsolát egy fél narancs kifacsart levébe áztassuk be.
  4. A diót, mandulát és a mogyorót apróra vágjuk, vagy robotgéppel rusztikusra törjük, és cukorral, kakaóval keverjük, narancshéjjal, kávélikőrrel ízesítjük.
  5. Hozzáöntjük a még meleg, sűrű szőlőléhez a magkeveréket, a puha mazsolát a narancslével együtt, összekeverjük, majd egy kevés morzsával beállítjuk az állagát, hogy puha, de formázható legyen. Ezt a keveréket általában 10-12 órán át pihentetik, de ha összeforraljuk, akkor ezt az időt lecsökkenthetjük addigra, ameddig kihűl letakarva.

A tésztához

  1. 1 teáskanál sütőporral, egy csipet sóval összeszitáljuk a lisztet egy nagy tálba.
  2. A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, hagyjuk kicsit hűlni, majd az olajat és a vanília kivonatot is hozzákeverjük.
  3. A boros-cukros-olajas keveréket a liszthez adjuk és tésztává dolgozzuk.
  4. A tésztát negyed órát pihentetjük, majd kb. 3 mm vastag lappá nyújtjuk. Éles késsel, vagy pizzavágóval kb. 5x4 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
  5. A töltelékből pufi teáskanálnyi mennyiségeket szedünk, majd tenyerünkkel hurkákat formázunk belőle. Ráhelyezzük ezeket a kivágott tésztadarabokra.
  6. A tészta négyszögeket hosszanti irányból feltekerjük úgy, hogy enyhén behajlítjuk, mint egy lópatkót. A tészta végeit egy villa fogaival lenyomkodjuk, lezárjuk mindkét oldalon.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a kis csikóhalakat (patkókat) és 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

A tálaláshoz

  1. A grappát vagy a törkölypálinkát simára keverjük a porcukorral, így készítjük el a mázat. Ezzel kenjük meg a kész sütiket. Ez szuper jól megőrzi a frissességüket és nagyszerű ízt kölcsönöz nekik. Már melegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2058
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 03.

Ajánló

Ha kisgyermekek is esznek a sütiből akkor a kávélikőr helyett kávét, a bor helyett langyos vizet, a pálinka helyett pedig narancslevet használhatunk.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

A cavallucci egy hagyományos olasz karácsonyi süti, amely Toscanában leginkább egy rusztikus puszedlihez hasonlít, Marche régióban viszont patkó, kifli vagy a neve alapján kis csikó formájú, ahogy ebben a receptben is látható. Készítsétek el ünnepekkor, nagyon ízletes, ezért szuper gasztroajándék is válhat belőle.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...