Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

MARADÉKMENTÉS karantén idején: erre használd a HÚSLEVES levét

Az alaplé fogalma minden főzni tudónál aranyba foglalandó, így ha van otthon belőle, előszeretettel használjuk. Legyen a húslevesmaradékból is alaplé! Ebben használd:

Egy-két dolgot biztosan tanít nekünk a karantén a konyhában is, ebből az egyik pedig kétségtelenül a maradékmentés fogalma és ebből következően a jó értelemben vett spórolás, a praktikusság, illetve a pazarlásmentesség.

SEMMIT NEM DOBUNK KI – minden maradék ételt átalakítunk, megmentünk, új életformára gyúrunk, és elfogyasztjuk.

A sorozat korábbi cikkét itt találod:

Maradékmentés karantén idején: 4 tipp, mit főzz maradék RIZSBŐL

Szóval, ha maradt a hétvégi aranyló húslevesből némi leved, már meg is oldódott a sokszor komoly fejtörést illetve bűntudatot (gondolunk itt az igen kevéssé vágyott megoldást hozó leveskocka-használatra) okozó problémád:  VÉGRE VAN ALAPLEVED!

Mutatjuk, miben használd fel:

1. Krémlevesek

Ezen nincs mit ragozni – minden levesnek, amely nem masszív, sokáig fővő csontos húsokból készül, jót fog tenni az ízes alaplé. Ezt krémlevesek esetében vízzel és kiegészítésként (bio) kockával, levesporral szokás pótolni, na de majd most!

2. Szószok, mártások

Gravy, tésztaszószok, mártások, vadas, bolognai – mindenféle olyan, főtt ételek esetén használt öntetféleségben, aminek jól áll, cserélheted a vizet alaplére, sokkal ízesebb lesz tőle a végeredmény. Vigyázz ilyenkor a fűszerezésre, sózásra, ne legyen túltolva!  

3. Egytálételek

Itt tényleg szárnyalhat a képzelet, illetőleg minden jöhet, amit vízzel öntenél fel. Töltött paprika, gabonás (rizses, bulguros, kuszkuszos stb.) egytálételek, paprikások, pörköltek, rizses hús, bármi. Isteni lesz!

4. Főzelékek

A legtutibb akkor lesz a főzeléked, ha az amúgy íztelenebbnek mondható zöldségek főzését alaplével oldod meg sima víz helyett – így elhagyható a sokszor elkerülhetetlen ételízesítő vagy kocka, és a sóból is visszavehetsz. A zöldségeket pedig hagyd ressre!

5. Risotto

Az elmaradhatatlan alaplékövetelő: az olaszok krémes-szaftos rizottója mindenképpen szeretne magának az alaplevedből, természetesen a fehérbor és a vaj mellett. Ments meg a húslevesből egy keveset, hogy elkészüljön az egyik...mutatunk 4 receptet!

 

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!