Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán tökfőzelék

Vegán tökfőzelék
Vegán tökfőzelék
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első vegán tökfőzeléke volt ez, de olyan jól sikerült, hogy még biztos sokat készítem majd. A tök harsanóan friss marad benne, így ennél könnyedebb nyári főzeléket el se tudok képzelni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a reszelt tököt, picit megpároljuk, majd hozzáadjuk az alaplevet, és 5-10 percet főzzük.
  3. A tejfölt a kaporral és egy evőkanál főzővízzel összeturmixoljuk. Elkeverjük benne a lisztet, majd a tökhöz adjuk. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, és gyakori keverés mellett rottyantunk rajta egyet.
  4. Tálaláskor citromlét facsarunk rá. Mi fokhagymás pirítóssal és grillezett szójakolbásszal fogyasztottuk, de gyakorlatilag bármilyen feltét jól áll neki.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 758
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
51 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega főzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
közönséges tök 1 kis db
alaplé 2 dl
szójatejföl 5 ek
kapor 2 csokor
finomliszt 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert