Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas marha Katharosz konyhájából

Vadas marha Katharosz konyhájából
Vadas marha Katharosz konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom pikáns étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük -ha szükséges kicsit kiverjük-, lisztben megforgatjuk, majd egy magasfalú serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
  2. Felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a nagyobb hasábokra vágott zöldségeket, a babérlevelet, szemes borsot, két cikk citromgerezdet, sót, és az apróra vágott zsiradékon megfuttatott vöröshagymát.
  3. Ha megpuhult a hús, a zöldségeket kiszedjük, és a lével együtt turmixszoljuk.
  4. A cukrot karamellizáljuk, utána hozzáadjuk a pürésített zöldséget.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés hideg vízzel, majd ezzel sűrítjük, mustárral, és citromlével ízesítjük, ha szükséges utánsózzuk. Jól kiforraljuk, pikánsnak kell lennie.
  6. Tálaláskor a hússzeletekre merjük a mártást. Köretnek galuskát, spagettit, vagy tiroli zsemlegombócot adhatunk hozzá.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 054
elküldve: 8
receptkönyvben: 243
elkészítve: 27/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas, vadas marha zsemlegombóccal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
marhafartő 1 kg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
citrom 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 3 db
alaplé 4 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
cukor 1 ek
tejföl 1.5 dl
finomliszt 2 evőkanál