Maradékmentés karantén idején: 4 tipp, mit főzz maradék RIZSBŐL

Rizsből nehéz pont annyit főzni, amennyi el is fogy. Ha többet sikerült a lábasba zuttyantani, mint kellett volna, használd fel újabb és újabb ételekben, mutatjuk, miben!

A rizs sokunk konyhájában hetente többször kerül asztalra, lehet fehér, jázmin, basmati, barna vagy mondjuk vadrizs, mind imádni való – feltéve, ha sikerül jól elkészíteni...és persze megfelelő mennyiségben! Mivel kidobni mindenféle ételt utálunk, és így karantén idején főleg nem ajánlott, a maradékmentés csodás jelenségének hála átalakítjuk, és más ételekben keltjük életre a többlet rizsünket.

via GIPHY

Pirítsd oda egy ázsiai sült rizses egytálban, tedd ragacsossá kókusztejjel és gyümölccsel, vagy mehet a legtutibb rakott/töltött zöldségekbe is.

1. SÜLT / PIRÍTOTT RIZS

Vannak, akik szerint az ázsiai sült rizses wokok kifejezetten maradék, másnapos rizzsel működnek leginkább, szóval nem kell aggódni, jó lesz. Menjen a serpenyőbe magas hőfokon, zöldségekkel, hússal, ha arra vágytok, szójaszósszal, hagymával, friss korianderrel, petrezselyemmel, ami van. Rátok bízzuk, a lényeg, hogy kicsit odakapjon az alja, és peregjen rendesen!

2. TÖLTELÉK

Töltsd bele (kel)káposzta levelébe, zsenge tök, cukkini, karalábé vagy padlizsán kivájt belsejébe, de a TV-paprika is imádja, ha rizses húsgombóccal béleled ki. Ja, és ne feledjük a görögök (és a magyarok) tőtikéjét sem!

Ki tudna ellenállni ennek a fantasztikus, paradicsomos töltött paprikának? Olcsó is, és szuper karanténkaja, mert sokáig eláll!

3. ÉDESSÉG

Egy isteni édes-krémes tejberizs vagy az őkókusztejes változata, egy rizstorta eperrel vagy bármilyen gyümölccsel, ami akad a (mély)hűtőben, de készülhet rizsből török sült rizs is, tejberizses süti, risottomuffin, sőt, rizskoch vagyrizspuding is!

4. RAKOTTAS

Aztán itt vannak a jóféle, legfőképp magyaros egytálételek, amelyeket csak betolsz a sütőbe, és kész is – köret és főétel egyben! Ezeknél is fő alapanyag a rizs, legyen az rakott kelkáposzta, zöldbab, cukkini vagy mondjuk brokkoli, karfiol.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...