Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lassan főtt bolognai

Lassan főtt bolognai
Lassan főtt bolognai
265 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ráérős bolognai ez, ugyanis jó lassan készül a sütőben, de minden egyes ott töltött perc kifizetődik a végén! Ha már ennyi ideig fő, akkor szerintem érdemes egyből nagy adaggal indítani, mert nem baj, ha nem fogy el rögtön, a fagyasztóban kiporciózva szépen eláll.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat egy hőálló edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockázott pancettát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját, ekkor szűrőlapáttal kiszedjük az edényből, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az apró kockára vágott hagymát, sárgarépát és zellert, majd 10-12 percig alacsony lángon pirítjuk, amíg kissé össze nem esik.
  3. Hozzáadjuk a darált húsokat, majd közepes lángon aranybarnára pirítjuk.
  4. A csirkemájat botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a húshoz. Sózzuk-borsozzuk, és jól elkeverjük benne.
  5. Felöntjük a borral, és 5-6 percig tovább főzzük, amíg kissé elpárolog, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a tejet és annyi alaplevet, ami pont befedi a húst.
  6. Beledobjuk a korábban félretett pancettát, a babérlevelet, a friss zöld fűszereket és a parmezánvéget. Lefedjük az edényt, és 150 fokos sütőbe tesszük 4 órára (vagy ha tényleg nagyon ráérünk, mehet 120 fokra 6 órára is).
  7. Ha a ragu kellemesen besűrűsödött, hozzáadjuk a halszószt, és sózzuk, ha szükséges.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bolognai sütőben

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

381
olívaolaj 4 ek
pancetta 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 4 közepes szár
fokhagyma 4 gerezd
darált marhahús 1 kg
darált sertéshús 500 g
csirkemáj 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 3 dl
passzírozott paradicsom 5 dl
alaplé 2.5 dl
tej 2 dl
babérlevél 4 db
kakukkfű 3 szál
oregánó 2 szál
parmezán sajt 5 dkg
halszósz 1.5 ek