Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus póréhagyma-krémleves

Klasszikus póréhagyma-krémleves
Klasszikus póréhagyma-krémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámgyors, melegítő, téli vacsora.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát és a zellert karikára vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a póréhagymát, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a zellert, és újabb 2 percig keverjük. Mehet rá a krumpli, és egy újabb keverés után a meleg alaplé.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve 20 percen át főzzük.
  4. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.
  5. Tetszés szerint tehetünk bele zsemlekockát, levesgyöngyöt, reszelt sajtot, vagy csírákat.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 68 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 231
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
768 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes póréhagyma krémleves, zelleres póréhagyma krémleves, egyszerű póréhagyma krémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

275
póréhagyma 2 db
burgonya 2 db
vaj 3 dkg
halványító zeller 1 közepes szár
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 200 ml
alaplé 1 l