Házimenza

„Nincs benne semmilyen kézműves vonal, csak a hús, egy jó...

Talán már nincs is olyan hamburgerkedvelő ember Magyarországon, aki ne hallott volna a Simon's Burger amerikai stílusú burgereiről. Jelenleg két belvárosi étteremben lehet kipróbálni az általuk készített finomságokat, ám a kígyózó sorokból ítélve a jövőben új helyeken is találkozhatunk majd velük. Többek között erről is beszélgettünk Tóth Simonnal, a junk food stílusú étterem megálmodójával.

Dimashky-Korompai Tímea

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.

Szekeres Dóra

4 alap keleti fűszerkeverék, amit otthonra szerezz be

A különböző fűszerkeverékek teljesen új karaktereket adhatnak a megszokott ízeknek is, érdemes időről időre feldobni kicsit a megszokott otthoni repertoárt. A közel-keleti konyhákban is számos olyan fűszerpárosítás és keverék létezik, amelyeket bátran használhatunk zöldséges és húsételekhez és nem is nehéz beszerezni őket.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek