Karanténtippek: 5 PEPECSELŐS étel, amire végre lesz időd otthon

Tudjuk, hogy sokaknak melós ez az időszak is, de azért tény, hogy a karantén tágra nyitotta előttünk a konyha ajtaját. Süssünk-főzzünk végre pepecselős ételeket otthon!

Mi az, ami régóta szíved vágya, nagyid/anyud/apud mindig megsütötte vagy főzte kiskorodban, de te valahogy sose jutsz el odáig, hogy végre nekiess? Mert sietsz, rohansz, nincs időd, gyerekek, különóra, pasi, nő, szerelem, meló, minden közbeszól?

Na most, lássuk a karantén pozitívumait is, és valljuk be, hogy sokunk gyakorlatilag beette magát a konyhába két hete, és nekiállt főzni, süteményezni, sőt, DAGASZTANI! Még azok is, akik eddig sose. Mert enni kell, és főzni kreatív élmény. És leköt, elterel. És kézzel fogható eredménye van, ergo terápia is.

via GIPHY

Nézzük, mi az az 5 étek szerintünk, amit most érdemes elkészíteni, amíg nyakunkon a lakásbazártság:

1. KENYÉR

Igen, ő kerül előre, mert mióta beütött ez a szürreális élethelyzet, és legtöbben otthon kuksolunk, észrevettük, hogy mindenki kenyérsütésbe kezdett. Van, aki igazi kovászosat süt, van aki szódabikarbónásat, van, aki indiai élesztőmentes lepénykét, esetlegkelesztésmentes kiflitvagy kakaós csigát,de a lényeg: a házi pékáru, mint az otthon és a család szimbóluma abszolút tarol most. Megértjük.

2. Hortobágyi húsos palacsinta

A palacsintasütés az egyik legutálatosabb cselekedet, amit a konyhában végezni lehet - nem lehet nem olajszagban úszni utána, és ami a legrosszabb, hogy n_a_g_y_o_n hosszadalmas. Mire kisütünk egy 4-családra valót, lemegy a Nap, szóval most van itt az ideje, mert az ízélmény kárpótol. A hortobágyiról nem is beszélve ugye, ahol még pörköltet is kell főzni, aztán szétcincálni a húst, és krémes szaftot sűríteni, stbstb. Viszont a világ egyik legjobb kajája, kár lenne kihagyni!

3. Marhahúsleves

A marhahús főzési ideje nem egy és nem két óra, viszont ahhoz az intenzív húslevesízhez, amit egy gyors csirkeleves sem tud reprodukálni, és amit egy autentikus, nagyiféle húsleves nyújt, na ahhoz bizony ez kell. Idő és törődés. Szeresd azt a marhacsontot!

4. Dobos-torta

Kolléganőnk mindig karácsonyi szünetben lát neki, náluk ez családi tradíció. Pizsiben, lustán. Hogy miért akkor? Mert akkor van ideje megsütni az ezernyi lapot, a dobról és a krémről nem is beszélve. Szóval a karantén-time az legyen most egyben Dobostorta-time!

5. Házi tészta

Hálisten' egyre több ismerősünknél látjuk, hogy maga nyújtja, készíti (többnyire olasz) tésztáját. Jamie Oliver 2 hozzávalós változatáról nemrég írtunk mi is, de Gréti kolléganőnk is mostanában rukkolt elő 3-félével, egyenes Olaszországból: céklás töltött masnisilletvespenótostészta és egy ISTENI sárgarépás gnocchi is az asztalra került. És nem, tésztakészítő gép sem kell hozzájuk!

A sárgarépás gnocchi receptjét itt találod!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek