r
Nosalty Logó

Ráérős chili con carne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Ráérős chili con carne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2062.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    830 micro
  • β-karotin
    2413 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    355.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12376.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    4803 mg
  • Nátrium
    4228 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2013.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2293 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    499 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1539 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    4978 micro
  • β-karotin
    14478 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1276 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre.
  2. A marhahúst vágjuk 2-3 centis kockákra, és több adagban, nagy lángon pirítsuk meg a szalonna zsírján. Szűrőlapáttal vegyük ki ezt is és tegyük félre.
  3. A serpenyőben most pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd reszeljük hozzá a fokhagymát, és adjuk hozzá a római köményt és a chilit, majd pirítsuk 1-2 percig.
  4. Adjuk hozzá a füstölt paprikát, keverjük el benne, majd öntsük fel a passzírozott paradicsommal az alaplével, és keverjük hozzá a worcestershire-szószt. Amint felforrt, zárjuk el alatta a lángot.
  5. A húst szedjük át egy sütőbe tehető hőálló tálba (olyanba, aminek van fedele is), de ügyeljünk arra, hogy a kifolyt levét ne öntsük hozzá, hanem adjuk a paradicsomos szószhoz! Szórjuk meg a húst a liszttel, majd alaposan forgassuk meg benne.
  6. Tegyük rá a fedőt az edényre, majd rakjuk 200 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Vegyük ki, sózzuk-borsozzuk a húst, kavarjuk meg, majd öntsük fel a paradicsomos szósszal. Ha nem lepné el teljesen a húst, akkor öntsünk még hozzá egy kevés vizet.
  7. Tegyük vissza a sütőbe, de már csak 150 fokra, és süssük egy óráig.
  8. Ha letelt az egy óra, keverjük hozzá a beáztatott, majd lecsöpögtetett babot, és tegyük vissza újabb egy órára 150 fokra.
  9. Vegyük ki újra és adjuk hozzá a felkockázott paprikát, a szeletekre vágott sárgarépát és a feldarabolt zellert.
  10. Újabb egy óra sütés után vegyük ki (most már végleg), és keverjük bele a kukoricát, és hagyjuk állni 15 percet.
  11. Reszelt cheddar sajttal, korianderrel és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15382
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan chilis babot akartam készíteni, amiben nem darált hús van, hanem nagyobb kockára vágott, omlós falatok. Ehhez a burgundi marha alapjait emeltem át, de a fűszerezése és az egyéb körítés, az már a jól megszokott ízeket követi. Nekem sokkal jobban ízlik így, bár tény, hogy jóval lassabban készül, de érdemes kivárni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek