r
Nosalty Logó

Csirke-egytál kolbászos sült rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Metro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A többihez

Összesen 556 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A többihez

Összesen 2224 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A többihez

Összesen 120 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 556 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9752.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    8338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    665 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    3576 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4221 micro
Összesen 2224 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A páchoz

A többihez

Elkészítés

A páchoz

  1. Egy tálba öntjük a pác hozzávalóit, elkeverjük, és a csirkéket beleforgatjuk.
  2. Lefedjük fóliával, vagy egy frissen tartó zacskóba tesszük, és hagyjuk állni.
  3. Előkészítjük a többi alapanyagot.

A többihez

  1. Felaprítjuk a vöröshagymát, az újhagymát, a zellert, a petrezselymet, a chillit és végül a kolbászt.
  2. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a kolbászokat. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az olívás-kolbászos zsírban picit rápirítunk a csirkékre, majd azokat is félretesszük.
  4. Jöhet a serpenyőbe a vöröshagyma, újhagyma, zeller. Átforgatjuk, és egy kicsit pároljuk.
  5. Fűszerezzük, beleszórjuk a rizst és a felaprított chilit, majd 1-2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük a csirke alaplével, belehelyezzük a csirkéket és a kolbászokat, majd alufóliával lefedjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  7. Ha a rizs szépen megfőtt, a csirkehús is puhának tűnik, alufólia nélkül további 10 percig pirítjuk. Tálalásnál a petrezselyemmel és a maradék újhagymával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 9830
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szupergyors, szuper egyszerű, "mindent bele" egytál azokra a napokra, amikor nincs kedvünk sokáig időzni a konyhában! 

Hozzászólások

Hozzávalók

A páchoz

A többihez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.