Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke-egytál kolbászos sült rizzsel

Csirke-egytál kolbászos sült rizzsel
Csirke-egytál kolbászos sült rizzsel
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szupergyors, szuper egyszerű, "mindent bele" egytál azokra a napokra, amikor nincs kedvünk sokáig időzni a konyhában! 

hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A többihez

Szólj hozzá!

elkészítés

A páchoz

  1. Egy tálba öntjük a pác hozzávalóit, elkeverjük, és a csirkéket beleforgatjuk.
  2. Lefedjük fóliával, vagy egy frissen tartó zacskóba tesszük, és hagyjuk állni.
  3. Előkészítjük a többi alapanyagot.

A többihez

  1. Felaprítjuk a vöröshagymát, az újhagymát, a zellert, a petrezselymet, a chillit és végül a kolbászt.
  2. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a kolbászokat. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az olívás-kolbászos zsírban picit rápirítunk a csirkékre, majd azokat is félretesszük.
  4. Jöhet a serpenyőbe a vöröshagyma, újhagyma, zeller. Átforgatjuk, és egy kicsit pároljuk.
  5. Fűszerezzük, beleszórjuk a rizst és a felaprított chilit, majd 1-2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük a csirke alaplével, belehelyezzük a csirkéket és a kolbászokat, majd alufóliával lefedjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  7. Ha a rizs szépen megfőtt, a csirkehús is puhának tűnik, alufólia nélkül további 10 percig pirítjuk. Tálalásnál a petrezselyemmel és a maradék újhagymával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 882
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirke, csirkés egytál

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

555
1 ek
bors 0.5 ek
cayenne bors 0.5 ek
fűszerpaprika 1.5 ek
oregánó 0.5 ek
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 ek
olívaolaj 4 ek
csirke alsócomb 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
újhagyma 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
petrezselyem 0.5 csokor
chili 1 db
kolbász 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
rizs 1 bögre
csirke alaplé 6 dl
olívaolaj 1 ek