r
Nosalty Logó

Zöldséges pásztorpite

Lakos Benedek
Vegetáriánus pásztorpite: zöldségragus egytálétel burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

A burgonyapüréhez

266
Kalória
8.6g
Fehérje
29.9g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
142.9g
Víz
21.5g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A burgonyapüréhez

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A burgonyapüréhez

Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A burgonyapüréhez

Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    933 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1399 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2457 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    7463 micro
  • β-karotin
    19325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11192 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, a gombafejeket felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A répát meghámozzuk és közepes méretű kockákra vágjuk. A konzerv paradicsomot leturmixoljuk.
  2. Egy nagyobb fazékban vagy serpenyőben üvegesre dinszteljük a hagymát az olajon. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és közepes lángon, kevergetve, alaposan lepirítjuk.
  3. A hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk a gombát, amit addig pirítunk, míg ki nem adja magából az összes nedvességet. Ekkor jöhet a répa, a lencse és a fűszerek. A zöldségeket felöntjük a leturmixolt paradicsommal és alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a Worcestershire-szószt, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket. A végén hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, elkeverjük a ragut és lehúzzuk a tűzről.

A burgonyapüréhez

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a szűrőben, fedő alatt hagyjuk gőzölődni 5 percig. A még meleg krumplit visszatesszük a fazékba, hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy elolvadjon. Robotgéppel elkezdjük felverni a vajas krumplit, majd fokozatosan hozzácsorgatjuk a langyos tejet, míg sűrűbb, de kenhető állagú pürét nem kapunk. Ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A zöldséges ragut egy kerámiatálba vagy jénaiba öntjük, majd elegyengetjük a tetején a pürét. Egy villával barázdásra formázzuk a tetejét, majd betoljuk a sütőbe, ahol 200 fokon 20-25 perc alatt összesütjük. Azon melegében, frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A britek közkedvelt komfortétele általában jó sok darált hússal készül, azonban ha vegetáriánus diétát követünk, vagy épp nem kívánjuk a marhát, sertést, főzzük meg az alábbi húsmentes verziót. Ugyanannyi íz, ugyanannyi szaft: ezek terén egyszerűen nem szabad kompromisszumot kötni!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...