Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros vaddisznópörkölt burgonyás gyűrűkkel

Vörösboros vaddisznópörkölt burgonyás gyűrűkkel
Vörösboros vaddisznópörkölt burgonyás gyűrűkkel
190 perc / előkészület: 20 perc főzés: 160 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ajándékba kapott vaddisznócomb egy részéből tárkonyos raguleves, míg a maradékból ez a pörkölt készült. A burgonyakarikákat beletunkolgatva fenséges ebédünk volt.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A körethez

ajánlat

Sertéscomb felhasználásával is elkészíthetjük az ételt, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan megmossuk, és minimum 3 órán keresztül ecetes vízben áztatjuk (1l víz+1ek ecet), hogy a hús teljesen megtisztuljon.
  2. Nagyobb kockákra daraboljuk és olajon pár perc alatt megpirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a vörösbort, az alaplét, hozzákeverjük a babérlevelet, borókabogyót, kakukkfüvet, szerecsendiót, paprikát, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Néha egy kis vizet aláöntögetve (lehet bort, vagy alaplevet is) 2,5 óra alatt puhára pároljuk.
  5. Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felszeletelt gombát és 10 percig pároljuk, majd félretesszük.
  6. Ha a hús már puha, összekeverjük a tejszínt a keményítővel és a ketchuppal, hozzákeverjük a húshoz és rövid ideig forraljuk.
  7. Hozzáadjuk a gombát is, ízesítjük a ribizli dzsemmel és a Worchestershire szósszal, majd pár percig még főzzük.
  8. A körethez a burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, sózzuk.
  9. A masszából ujjnyi rudakat sodrunk, melyekből karikákat formázunk.
  10. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  11. A karikákat a pörkölt mellé sorakoztatva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 386
elküldve: 19
receptkönyvben: 291
elkészítve: 28/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

windsori vaddisznópörkölt burgonyás gyűrűkkel, vörösboros-feketeribizlis vaddisznó pörkölt, borókás-babérleveles vadragu Worchestershire szósszal, angolos vadpörkölt ketchuppal és fűszerekkel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balu4444
balu4444 Sat, 2016-04-16 08:10

Szia Szaszy! Köszi a receptet! Már sokadjára csinálom! Nagyon jó! :-)

Spiska
Spiska Mon, 2015-03-16 18:17

Ezt egyszer már megcsináltam, és most megint nekikezdek.
Csak ajánlani tudom.

Eszty27
Eszty27 Thu, 2013-12-19 16:15

Szia Szaszy

Főzőtejszínnel is megcsinálható?
Köszönöm a válaszodat!

Serafina25
Serafina25 Thu, 2012-10-11 16:50

Szia
Most akadtam a receptedre,nagyon nagyon jónak tűnik:)
Lenne pár kérdésem:
-A hagyma mennyit ronthat az összhatáson?
-Nem kaptam worchestershire-szószt,kihagyható?
-A keményítő helyettesíthető valamivel?
Köszönöm előre is a segítséged:)

Szaszy
Szaszy / Szaszy Thu, 2012-02-16 00:46

Köszönöm!!! :)) Eredetileg egy jókora tányér pörköltöt szerettem volna fényképezni, de mire sor került rá, addigra csak ez a kis kupacnyi maradt, így fel kellett kicsit dobnom valamivel, hogy mutasson. :)

1697
vaddisznóhús 65 dkg
napraforgó olaj 2 ek
száraz vörösbor 3 dl
alaplé 3 dl
babérlevél 2 db
borókabogyó 8 db
kakukkfű 1 tk
szerecsendió 1 késhegynyi
fűszerpaprika 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
csiperkegomba 25 dkg
habtejszín 1.5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
ketchup 1 ek
feketeribizli lekvár 2 ek
citromlé 1 ek
worcestershire-szósz 1 teáskanál
ecet 1 ek
víz 1 l
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
búzadara 50 g
finomliszt 50 dkg
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl