Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-vörösboros szarvasragu

Céklás-vörösboros szarvasragu
Céklás-vörösboros szarvasragu
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami új, valami más, mint eddig megszoktatok a hazai vadgasztronómiában. Nem pörkölt, nem gomba, hanem egészséges cékla, némi áfonyalekvár, fűszerek és ízletes szarvashús...
Lehet, hogy sokan most a fejüket fogják a leírás hallatán, de megéri legalább egyszer elkészíteni ezt az ételt. Vadászként fontos számomra, hogy a hagyományos vadételek mellett igazi újdonságok is az asztalra kerüljenek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 Így születik a hagyományos vadpörkölt helyett egy reformétel szarvashúsból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szarvascombot felkockázzuk kb. 2x2 cm-es darabokra. Sózzuk, borsozzuk ezeket, és megszórjuk liszttel. Összeforgatjuk az egészet, hogy minden oldalát érje a liszt a húsoknak.
  2. Egy magas falú edénybe 4 ek. olívaolajat öntünk, és a lisztezett húsokat megpirítjuk annyira, hogy egy kis barna kérget kapjanak.
  3. Megtisztítjuk a zöldségeket. Ezután a vöröshagymát felaprítjuk, a céklát felkockázzuk, a fokhagymát felkarikázzuk, és a húshoz adjuk.
  4. Megszórjuk az egészet kakukkfűvel, még egy kis sóval és őrölt borssal. Továbbá 2 evőkanál áfonyalekvárt is hozzákeverünk. Végül felöntjük 2,5 dl száraz vörösborral és 1 dl vízzel.
  5. Lefedve alacsony lángon 90 percig főzzük. Amikor a hús már omlós, a cékla puha és a szaft már sűrűvé válik, akkor lehúzzuk a tűzről. Melegen tálaljuk a hagyományos vonal kedvelőinek tört burgonyával, az új ízekre vágyóknak kuszkusszal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boldog Ági

Mióta szakács: 2015.08.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

céklás szarvaspörkölt, vörösboros vadpörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
szarvascomb 50 dkg
cékla 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vörösbor 2.5 dl
finomliszt 3 csapott ek
rozmaring 1 teáskanál
áfonyadzsem 2 ek
víz 1 dl
olívaolaj 4 ek
kakukkfű 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint