Céklás-vörösboros szarvasragu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Boldog Ági
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g szarvascomb150 kcal
-
125g cékla36 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
10g áfonyadzsem28 kcal
-
25g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
375
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g szarvascomb600 kcal
-
500g cékla144 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
40g áfonyadzsem111 kcal
-
100g víz0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1501
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
32.3g szarvascomb39 kcal
-
32.3g cékla9 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
16.1g vörösbor14 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.6g áfonyadzsem7 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
97
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 267.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
375
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.9 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2307.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1274 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1069.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1501
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg szarvascomb
-
50 dkg cékla
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 csapott ek finomliszt
-
2 ek áfonyadzsem
-
1 dl víz
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A szarvascombot felkockázzuk kb. 2x2 cm-es darabokra. Sózzuk, borsozzuk ezeket, és megszórjuk liszttel. Összeforgatjuk az egészet, hogy minden oldalát érje a liszt a húsoknak.
- Egy magas falú edénybe 4 ek. olívaolajat öntünk, és a lisztezett húsokat megpirítjuk annyira, hogy egy kis barna kérget kapjanak.
- Megtisztítjuk a zöldségeket. Ezután a vöröshagymát felaprítjuk, a céklát felkockázzuk, a fokhagymát felkarikázzuk, és a húshoz adjuk.
- Megszórjuk az egészet kakukkfűvel, még egy kis sóval és őrölt borssal. Továbbá 2 evőkanál áfonyalekvárt is hozzákeverünk. Végül felöntjük 2,5 dl száraz vörösborral és 1 dl vízzel.
- Lefedve alacsony lángon 90 percig főzzük. Amikor a hús már omlós, a cékla puha és a szaft már sűrűvé válik, akkor lehúzzuk a tűzről. Melegen tálaljuk a hagyományos vonal kedvelőinek tört burgonyával, az új ízekre vágyóknak kuszkusszal.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1871
- Feltöltés dátuma: 2016. december 18.
Ajánló
Így születik a hagyományos vadpörkölt helyett egy reformétel szarvashúsból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boldog Ági
3 recept
Valami új, valami más, mint eddig megszoktatok a hazai vadgasztronómiában. Nem pörkölt, nem gomba, hanem egészséges cékla, némi áfonyalekvár, fűszerek és ízletes szarvashús... Lehet, hogy sokan most a fejüket fogják a leírás hallatán, de megéri legalább egyszer elkészíteni ezt az ételt. Vadászként fontos számomra, hogy a hagyományos vadételek mellett igazi újdonságok is az asztalra kerüljenek.