r
Nosalty Logó

Szilaspogonyi vaddisznóragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cárevics
Szilaspogonyi vaddisznóragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 614 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    775 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    576 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 614 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    520.5 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5871.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    546 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    4022 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1887 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1355 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7747 micro
  • β-karotin
    18651 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    5755 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 6125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 147 Kcal

Elkészítés

  1. A vaddisznóhúst felkockázzuk, és a kockára vágott szalonna kisült zsírjában fehéredésig átforgatjuk.
  2. A hagymát finomra vágva hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk, mozsárban összetört borókabogyót adunk hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és felöntjük a borral. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk, az elfőtt párolólét vízzel időnként pótolva.
  3. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a paradicsompürét.
  4. Közben a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és mielőtt a ragu elkészül, hozzáadjuk.
  5. Mikor minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük a ragut.
  6. A végén egy kis áfonyalekvárral tompítjuk a savasságot.
  7. Házi tarhonyával és savanyúsággal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18494
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilaspogonyi vaddisznóragu
Cárevics 10 recept

A ragu (franciául ragout) darabokra vágott húsból, szárnyasból, vadból és halból, rákból, belső részekből (máj, mirigy) v. főzelékféléből, gyakran ezek keverékéből készült francia eredetű étel, melyet erősen fűszerezve és kissé savanykás mártással tálalnak fel. Ezt az étket a minden év szeptemberének első szombatján Szilaspogonyban megrendezésre kerülő "Kőleves fesztivál" tiszteletére ötöltem ki.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek