Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilaspogonyi vaddisznóragu

Szilaspogonyi vaddisznóragu
Szilaspogonyi vaddisznóragu
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ragu (franciául ragout) darabokra vágott húsból, szárnyasból, vadból és halból, rákból, belső részekből (máj, mirigy) v. főzelékféléből, gyakran ezek keverékéből készült francia eredetű étel, melyet erősen fűszerezve és kissé savanykás mártással tálalnak fel.
Ezt az étket a minden év szeptemberének első szombatján Szilaspogonyban megrendezésre kerülő "Kőleves fesztivál" tiszteletére ötöltem ki.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaddisznóhúst felkockázzuk, és a kockára vágott szalonna kisült zsírjában fehéredésig átforgatjuk.
  2. A hagymát finomra vágva hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk, mozsárban összetört borókabogyót adunk hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és felöntjük a borral. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk, az elfőtt párolólét vízzel időnként pótolva.
  3. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a paradicsompürét.
  4. Közben a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és mielőtt a ragu elkészül, hozzáadjuk.
  5. Mikor minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük a ragut.
  6. A végén egy kis áfonyalekvárral tompítjuk a savasságot.
  7. Házi tarhonyával és savanyúsággal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 645
elküldve: 5
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonyás vaddisznóragu, vörösboros-gombás vaddisznóragu, vaddisznóragu vargánya gombával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

614
vaddisznóhús 2 kg
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 25 dkg
sárgarépa 25 dkg
vargánya gomba 30 dkg
sűrített paradicsom 2 dkg
borókabogyó 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
áfonyadzsem 1 ek
vörösbor 0.5 l
narancslé 1 dl
tarhonya 50 dkg