Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás madárbegy saláta szarvaskarajjal

Áfonyás madárbegy saláta szarvaskarajjal
Áfonyás madárbegy saláta szarvaskarajjal
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vadat helyettesíthetjük kacsamellre vagy egyéb szeletben süthető húsra...

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontozott vadkarajt felszeleteljük (40 g/db) sózzuk, borsozzuk. Hevített olívaolajban mindkét oldalát erős lángon kérgesre sütjük kb. 1,5 perc/oldal, és félretéve fólia alatt pihentetjük.
  2. A már használt serpenyőbe 1 ek barna cukrot karamellizálunk, és hozzáadjuk a reszelt zöldségeket. Kevés vajat hozzáadva sóval, borssal üvegesre pirítjuk, majd 2 cm vastagra szeletelt bagettekre halmozzuk. Enyhén rálapítjuk a kenyerekre, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  3. Egy kis forralóban a maradék cukrunkat az almalével sziruppá főzzük, és tűzről levéve belerakjuk az áfonyákat, és hagyjuk, hogy átjárja a cukros szirup.
  4. A paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd tálba téve hozzáadjuk a tisztított, mosott madárbegysalátát. Olajból ecetből készítünk egy vinaigrettet (salátaöntetet), majd átforgatjuk benne a salátát.
  5. Tálaláskor tányér közepére tesszük a zöldséges pirítósokat, és betakarjuk 2 szelet hússal. Köré halmozzuk a marinált salátát, majd a szirupban áztatott áfonyával és a pirosas színű sziruppal dekoráljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 208
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges bagett szarvashússal, pirított szarvas madársalátával, áfonyás vad pirított bagettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
szarvashús 800 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
almaecet 1 ek
olívaolaj 3 ek
vaj 50 g
madársaláta 300 g
paradicsom 100 g
alma 100 g
sárgarépa 150 g
zeller 150 g
vöröshagyma 50 g
almalé 100 ml
barna cukor 80 g
áfonya 150 g
bagett 20 szelet