r
Nosalty Logó

Sült vaddisznócomb zöldségraguval

szandus
Sült vaddisznócomb zöldségraguval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

450
Kalória
56.1g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
392.2g
Víz
-
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1907 micro
  • β-karotin
    4649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1568.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7629 micro
  • β-karotin
    18597 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 1800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, egységes körülbelül 1,5 cm-es szeletekre, mindkét oldalát besózzuk, és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd lefóliázva hűtőbe tesszük pár órára. A hússzeletek oldalát kicsit bevagdossuk, hogy ne ugorjon majd össze sütéskor.
  2. Egy nagy, magasabb falú serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a húsok mindkét oldalát, fehéredésig gyorsan megsütjük rajta, majd kivesszük őket, és félretesszük.
  3. A megmaradt olajon a karikára vágott hagymát, répákat meglehet pirítani, közben kevés liszttel megszórni, elkeverni. Ezek után hozzá kell adni a fokhagymát, paradicsomot, további fűszereket ízlés szerint (én csak sót, borsot és csipetnyi rozmaringot, pirospaprikát használtam).
  4. Kicsit összefőzzük, puhítjuk a zöldségeket, nem árt körülbelül egy deci vizet önteni hozzá, majd miután a paradicsom szétfőtt, jöhetnek vissza a serpenyőbe a hússzeletek.
  5. Mindezt a kavalkádot felöntjük körülbelül két deci vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk (én takaréklángon főztem), de közben nem árt néha megkeverni, forgatni a húst. Ha szükséges, természetesen pótolni kell a vizet, és kóstolgatni, elég omlós-e már. :) Ha kellően összefőttek az ízek, lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 10 p

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a vadhús nálunk nem megy ritkaság számba, több vadász is fellehető a családban, így pár havonta feltöltik a fagyasztót mindenféle különlegességgel, legtöbbször vaddisznóhússal. Így akár hétköznapokon is gyakran főzöm ezeket. Most egy ráérős vasárnapon, estebédre készítettem ezt a sült vaddisznócombot, zöldséges raguval. Most először készítettem ilyet, rendszerint pörköltet szoktam ebből a fajta húsból főzni, vagy egyszerű sülteket, de most kísérletezni támadt kedvem. Én krumplipürét készítettem hozzá, de főtt tésztával is kiváló lehet.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...