r
Nosalty Logó

Sült vaddisznócomb zöldségraguval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
szandus
Sült vaddisznócomb zöldségraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1907 micro
  • β-karotin
    4649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1568.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7629 micro
  • β-karotin
    18597 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 1800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, egységes körülbelül 1,5 cm-es szeletekre, mindkét oldalát besózzuk, és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd lefóliázva hűtőbe tesszük pár órára. A hússzeletek oldalát kicsit bevagdossuk, hogy ne ugorjon majd össze sütéskor.
  2. Egy nagy, magasabb falú serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a húsok mindkét oldalát, fehéredésig gyorsan megsütjük rajta, majd kivesszük őket, és félretesszük.
  3. A megmaradt olajon a karikára vágott hagymát, répákat meglehet pirítani, közben kevés liszttel megszórni, elkeverni. Ezek után hozzá kell adni a fokhagymát, paradicsomot, további fűszereket ízlés szerint (én csak sót, borsot és csipetnyi rozmaringot, pirospaprikát használtam).
  4. Kicsit összefőzzük, puhítjuk a zöldségeket, nem árt körülbelül egy deci vizet önteni hozzá, majd miután a paradicsom szétfőtt, jöhetnek vissza a serpenyőbe a hússzeletek.
  5. Mindezt a kavalkádot felöntjük körülbelül két deci vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk (én takaréklángon főztem), de közben nem árt néha megkeverni, forgatni a húst. Ha szükséges, természetesen pótolni kell a vizet, és kóstolgatni, elég omlós-e már. :) Ha kellően összefőttek az ízek, lehet is tálalni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6042
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 03.

Ajánló

A húst már az előző nap délutánján kivettem a fagyasztóból, kiolvasztottam, kicsit vízbe is áztattam, puhább, könnyebben kezelhető lett így.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szandus 2 recept

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a vadhús nálunk nem megy ritkaság számba, több vadász is fellehető a családban, így pár havonta feltöltik a fagyasztót mindenféle különlegességgel, legtöbbször vaddisznóhússal. Így akár hétköznapokon is gyakran főzöm ezeket. Most egy ráérős vasárnapon, estebédre készítettem ezt a sült vaddisznócombot, zöldséges raguval. Most először készítettem ilyet, rendszerint pörköltet szoktam ebből a fajta húsból főzni, vagy egyszerű sülteket, de most kísérletezni támadt kedvem. Én krumplipürét készítettem hozzá, de főtt tésztával is kiváló lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek