r
Nosalty Logó

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel

Hobbychef
Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

leves

nokedli

641
Kalória
30.7g
Fehérje
64g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
618.4g
Víz
115.8g
Koleszterin
12.7g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

nokedli

Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

nokedli

Összesen 2559 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

nokedli

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1611.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1322 micro
  • β-karotin
    3486 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6447.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    2924 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    255.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1013 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    5290 micro
  • β-karotin
    13942 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 2559 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

leves

  1. A babot és a csülköt előző éjszaka beáztatjuk.
  2. Másnap reggel a csülköt feltesszük főni, másfél óra elteltével kivesszük a főzővízből, kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk.
  3. A hagymákat aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, zellerlevelet, petrezselymet nagyobb darabokra, a paprikákat felszeleteljük, a paradicsomokat félbevágjuk.
  4. Egy lábasban a zsíron a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, rátesszük a csülköt, majd a zöldségeket, rövid ideig pároljuk.
  5. Beletesszük a babot, majd felöntjük a csülök főzővizével (ha kevés, kiegészítjük vízzel), belerakjuk a babérlevelet, a petrezselyem és zellerlevelet, fűszerezzük. Mielőtt a bab és a zöldségek megpuhulnának, öntünk bele vörösbort.
  6. Közben elkészítjük a nokedlit, az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, beleszaggatjuk a nokedlit a levesbe.
  7. Tálaláskor merünk egy tányérba levest vegyesen, teszünk rá két kanál tejfölt, megszórjuk petrezselyemzölddel, s díszítjük egy chilivel.
  8. Házi kenyérrel esszük, vörösbort iszunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 140 p

Bár a naptár még augusztust mutat, s eszerint még nyár lenne, az időjárás azonban nem vesz erről tudomást, s inkább őszies a természet. Bár most épp nem esik, de kifejezetten hűvös van. Ezért ma ismét egy téli kaját készítettem, babgulyást. Ezúttal csülökkel és nokedlivel. Mivel egy ismerős, aki itt segédkezik a kertben, ma ünnepli a születésnapját, még egy brandy is lecsúszott az ebéd előtt.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek