r
Nosalty Logó

Babgulyás Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Babgulyás Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 216 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 869 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 66 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    660 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 216 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    891 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2641 micro
  • β-karotin
    8856 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2606 micro
Összesen 869 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Gulyás

Elkészítés

Gulyás

  1. Apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a szintén apróra vágott vöröshagymát szalma sárgára dinszteljük, félrehúzzuk, és beletesszük az őrölt paprikát, megkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst , összekeverjük, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a húst, befűszerezzük (só, egész bors, stb.). Fedő alatt kb. 1/2 órát pároljuk, majd az előző nap megmosott, és beáztatott babot hozzáadjuk az áztató lével együtt.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk. Ha a hús már félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a burgonya kivételével (az majd egy fél óra múlva kerül bele).
  5. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, akkor belecsipkedjük a csipetkét. Készre főzzük.
  • Elkészítettem: 125 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 74998
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Friss kenyérrel vagy pogácsával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babgulyás Marcsisef konyhájából
Marcsisef 217 recept

A család egyik kedvence.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Marcsisef ! Nagyon guszta a levesed,látszik, hogy szíved-lelked benne van ! Gratulálok !Szép estét ! Anci

Marcsisef

Kedves Anci! Köszönöm az elismerésedet! Igen a szívem- lelkem is benne van ebbe a levesbe persze az mellett sok- sok finomság! Kellemes hetet kívánok! Marcsi

Olaszné Anci

Nagyon szívesen ! Látszik,hogy szeretettel f?zöl !Üdv: Anci

Gabooapo

Kedves MS! a megfelel? mennyiség? víz jelen esetben úgy másfél liter, vagy csak 1?

Marcsisef

Kedves Gaboapo! Az attól függ, hogy bezöldségelés után mennyire s?r?,illetve a tészta belerakása után számítani kell arra, hogy még s?r?södik. Legf?bb szempont, ki milyen s?r?en szereti az ilyen tartalmas leveseket. Ahogy a képen látható mi a "vastagabb" fajtáját imádjuk. Üdv: Marcsi

Zsanett111

Szia... Hétvégére vendégeim lesznek és mivel nem élek Mo-on, így valami igazi magyar ételt szeretnék készíteni és a Te babgulyásodat választottam ki.... Remélem ízleni fog mindenkinek, de mindenképpen beszámolok róla... Sajnos petrezselymet nem tudok beletenni mivel itt nincs de pótolom zellerrel... Üdv Zsanett

Marcsisef

Kedves Zsanett Nagyon örülök, jól választottál! Petrezselyem gyökér nincs a Taljánoknál? Ha nincs, ne pótold zellerrel hiszen az úgy is kerül bele. Inkább egy burgonyával többet tegyél bele, nehogy túltengjen benne zeller. Ha petrezselyem zöldre gondoltál, azt nyugodtan helyettesítheted zeller zöldjével. Ha bármit segíthetek írj nyugodtan. Holnap kerül fel a kelt almásom, amit jó szívvel ajánlok a leves után! Üdv. Marcsi

Zsanett111

Szia Marcsi.... Sajnos nincs náluk petrezselyem gyökér, csak a zöldje...Ráadásul körbejártam az összes boltot, most nem találok zellert sem....szokás szerint amikor kell nincs sehol...Na sebaj, majd petrezselyem zölddel helyettesítem...Remélem jó lesz, minden mást már megvettem. Mindenképpen beszámolok róla, hogy milyen lett. 18 f?re f?zöm, jó lenne bográcsban de ez nem lehetséges...Vasárnap írok milyen lett...Köszönöm a válaszodat... Zsanett

Zsanett111

Szia Marcsisef Holnap megint lesznek vendégeim most másik társaság és ismét készítem a levest... Ami jó, hogy voltak nálam barátaim Mo-ról, és hozattam mindent amit itt nem lehet kapni. Szóval most tényleg el tudom készíteni minden hozzávalóval. Bár múltkor is nagyon jó lett de most, hogy minden van hozzá biztosan az igazi lesz... Gondoltam megosztom veled. Szóval holnap gulyás.... :)) Zsanett

Tarackos

Jó a recept!Gratulálok.

Marcsisef

Kedves Tarackos! Köszönöm. Üdv: Marcsi

Zsanett111

Kedves Marcsisef.... Megcsináltam tegnap ahogy írtam el?z?leg....Nagyon jóóóóóó lett...Mindenkinek ízlett, ezentúl csak ezt a receptet fogom készíteni amikor erre az étlere vágyom... Minden elismerésem...Köszönöm neked... Zsanett

Marcsisef

Kedves Zsanett! Izgultam érted a hétvégén, hogy némely hozzávaló hiányában igazi magyaros étellel tudd jó lakatni szép számú vendég sereged. Nagy k? esett le a szívemr?l, olvasván sikeredet. Itália mely részén élsz, és ott milyen helyi étel specialitások vannak? Üdv: Marcsi

Zsanett111

Szia Firenzét?l lakom kb. 10 km-re, Pratoban....( Toscana ) Rengeteg finom ételük van, elöbb utóbb rászánom magam és teszek fel recepteket, csak mire arra kerülne a sor, hogy fényképezzek általában már az asztalnál ülünk.... Hát igen, nem egyszer?... De megígérem kezdek feltenni itteni recepteket amiket nagyon szeretek és valóban finomak is.... az egyik kedvencem pl. (bistecca alla fiorentina ) de nagyon sok finom tészta ételük van, illetve ragúk ami általában majdnem mindig paradicsomos.... ennek ellenére teljesen különböz?ek... Idelye, hogy fotózzak.... :)))) Zsanett

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy rántást nem kell rárakni? Nagyon guszta a levesed.

Marcsisef

Kedves gina13! A babgulyásba nem teszek rántást, bablevesbe viszont igen. Köszönöm az elismerésedet! Üdv: Marcsi

fishers

Kedves Marcsisef A krumplit kifelejtettem a gulyásból, de így is isteni lett! Köszönöm!

Marcsisef

Kedves fishers! Örülök, hogy örömet okozhattam! A krumplit ne sajnáld attól úgy is csak az ember lába izzad. További szép estét kívánok! Üdv: Marcsi

fishers

Ma ismét elkészítettem, ez valami fantasztikus! Örök hála érte!

Marcsisef

Köszönöm.:)

Hozzávalók

Gulyás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.