r
Nosalty Logó

Babgulyás Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Babgulyás Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 216 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 869 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 66 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    660 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 216 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    891 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2641 micro
  • β-karotin
    8856 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2606 micro
Összesen 869 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Gulyás

Elkészítés

Gulyás

  1. Apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a szintén apróra vágott vöröshagymát szalma sárgára dinszteljük, félrehúzzuk, és beletesszük az őrölt paprikát, megkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst , összekeverjük, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a húst, befűszerezzük (só, egész bors, stb.). Fedő alatt kb. 1/2 órát pároljuk, majd az előző nap megmosott, és beáztatott babot hozzáadjuk az áztató lével együtt.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk. Ha a hús már félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a burgonya kivételével (az majd egy fél óra múlva kerül bele).
  5. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, akkor belecsipkedjük a csipetkét. Készre főzzük.
  • Elkészítettem: 125 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 78335
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Friss kenyérrel vagy pogácsával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babgulyás Marcsisef konyhájából
Marcsisef 217 recept

A család egyik kedvence.

Hozzávalók

Gulyás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.