r
Nosalty Logó

Babgulyás Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Babgulyás Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 216 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 869 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gulyás

Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    660 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 216 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    891 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2641 micro
  • β-karotin
    8856 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2606 micro
Összesen 869 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Gulyás

Elkészítés

Gulyás

  1. Apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a szintén apróra vágott vöröshagymát szalma sárgára dinszteljük, félrehúzzuk, és beletesszük az őrölt paprikát, megkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst , összekeverjük, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a húst, befűszerezzük (só, egész bors, stb.). Fedő alatt kb. 1/2 órát pároljuk, majd az előző nap megmosott, és beáztatott babot hozzáadjuk az áztató lével együtt.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk. Ha a hús már félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a burgonya kivételével (az majd egy fél óra múlva kerül bele).
  5. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, akkor belecsipkedjük a csipetkét. Készre főzzük.
  • Elkészítettem: 125 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 82686
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Friss kenyérrel vagy pogácsával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A család egyik kedvence.

Hozzávalók

Gulyás

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...