r
Nosalty Logó

Babgulyás házi galuskával

Brigi
Babgulyás házi galuskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Galuska

526
Kalória
30.9g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
825.3g
Víz
61.9g
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 526 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 4211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    825.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1562 micro
  • β-karotin
    4049 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 526 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1084 mg
  • Foszfor
    3999 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    520.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

Víz

  • Összesen
    6602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3321 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    958 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2352 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    32392 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    4101 micro
Összesen 4211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, 3 evőkanál olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a húst, kissé átpirítjuk, majd a babot (elő este a száraz babot célszerű beáztatni), pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ételízesítőt, paradicsomot felaprítva, a paprikát egészben, a babérlevelet, zúzott fokhagymát, paprikakrémet (helyettesíthető hegyes erős paprikával vagy el is hagyható), késhegynyi cukrot, mustárt, vörösbort, gulyáskrémet, köményt, az apróra vágott zeller és petrezselyem levelet, majd forrástól számítva lassú tűzön főni hagyjuk.
  2. Ha a bab kellőképpen megfőtt (1,5-2 óra), hozzáadjuk a darabolt répát, fehérrépát, zellergumót, és ezeket is puhára főzzük.
  3. Négy ek olajból és 3 ek lisztből rántást készítünk, ezzel sűrítjük be a levest. Majd a tojást 3 ek liszttel elkeverjük, sózzuk. Ha túl sűrű, adunk hozzá kevés vizet, és a forrásban lévő levesbe egy nokedli szaggató segítségével beleszaggatjuk. Majd pár percig főni hagyjuk, amíg a galuska is megfő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 140 p

Saját recept alapján készült, az alap egy pörkölt, amit ha külön készítek is, hasonlóan ízesítem.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...