Nosalty Logó

Babgulyás házi galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Brigi
Babgulyás házi galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 526 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 4211 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 53 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1562 micro
  • β-karotin
    4049 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 526 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1084 mg
  • Foszfor
    3999 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

VÍZ

  • Összesen
    6602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3321 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    958 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2352 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    32392 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    4101 micro
Összesen 4211 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Leves

Galuska

Elkészítés

Leves

  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, 3 evőkanál olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a húst, kissé átpirítjuk, majd a babot (elő este a száraz babot célszerű beáztatni), pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ételízesítőt, paradicsomot felaprítva, a paprikát egészben, a babérlevelet, zúzott fokhagymát, paprikakrémet (helyettesíthető hegyes erős paprikával vagy el is hagyható), késhegynyi cukrot, mustárt, vörösbort, gulyáskrémet, köményt, az apróra vágott zeller és petrezselyem levelet, majd forrástól számítva lassú tűzön főni hagyjuk.
  2. Ha a bab kellőképpen megfőtt (1,5-2 óra), hozzáadjuk a darabolt répát, fehérrépát, zellergumót, és ezeket is puhára főzzük.
  3. Négy ek olajból és 3 ek lisztből rántást készítünk, ezzel sűrítjük be a levest. Majd a tojást 3 ek liszttel elkeverjük, sózzuk. Ha túl sűrű, adunk hozzá kevés vizet, és a forrásban lévő levesbe egy nokedli szaggató segítségével beleszaggatjuk. Majd pár percig főni hagyjuk, amíg a galuska is megfő.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 43055
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Ajánló

Elég tartalmas étel, így mellé általában vagy pogácsát, vagy palacsintát, vagy valamilyen pitét szoktam készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Saját recept alapján készült, az alap egy pörkölt, amit ha külön készítek is, hasonlóan ízesítem.

Hozzászólások

Tarackos

Olaj,ételízesít?,gulyáskrém.paprikakrém,mustár......ezek egyike sem kell!Nagy baj van,ha a kemikáliák adják meg egy étel ízét.

Hozzávalók

Leves

Galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.