Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás házi galuskával

Babgulyás házi galuskával
Babgulyás házi galuskával
155 perc / előkészület: 15 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját recept alapján készült, az alap egy pörkölt, amit ha külön készítek is, hasonlóan ízesítem.

hozzávalók / 8 adag

Leves

Galuska

ajánlat

Elég tartalmas étel, így mellé általában vagy pogácsát, vagy palacsintát, vagy valamilyen pitét szoktam készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, 3 evőkanál olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a húst, kissé átpirítjuk, majd a babot (elő este a száraz babot célszerű beáztatni), pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ételízesítőt, paradicsomot felaprítva, a paprikát egészben, a babérlevelet, zúzott fokhagymát, paprikakrémet (helyettesíthető hegyes erős paprikával vagy el is hagyható), késhegynyi cukrot, mustárt, vörösbort, gulyáskrémet, köményt, az apróra vágott zeller és petrezselyem levelet, majd forrástól számítva lassú tűzön főni hagyjuk.
  2. Ha a bab kellőképpen megfőtt (1,5-2 óra), hozzáadjuk a darabolt répát, fehérrépát, zellergumót, és ezeket is puhára főzzük.
  3. Négy ek olajból és 3 ek lisztből rántást készítünk, ezzel sűrítjük be a levest. Majd a tojást 3 ek liszttel elkeverjük, sózzuk. Ha túl sűrű, adunk hozzá kevés vizet, és a forrásban lévő levesbe egy nokedli szaggató segítségével beleszaggatjuk. Majd pár percig főni hagyjuk, amíg a galuska is megfő.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 756
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babgulyás, babgulyás sertéscombbal és galuskával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Tue, 2014-06-24 08:25

Olaj,ételízesítő,gulyáskrém.paprikakrém,mustár......ezek egyike sem kell!Nagy baj van,ha a kemikáliák adják meg egy étel ízét.

526
sertéscomb 0.5 kg
vörösbab 0.5 kg
sárgarépa 5 közepes db
zeller 1 közepes db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 7 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
babérlevél 3 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 ek
vörösbor 1 dl
mustár 1 késhegynyi
cukor 1 késhegynyi
finomliszt 3 púpozott ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
víz 5 l
finomliszt 3 púpozott ek
tojás 1 db