Füstölt szalonna

Szalonna a házisertésnek az a zsírszövete, mely közvetlenül a bőr alá rakódik le és amit a sertés feldolgozásakor (általában a bőrrel együtt) lefejtenek. Füstölt szalonna: a háta-, az oldal- és a hasaalja szalonnából készülhet. Az elkészítés módja többféle is lehet. Például a teljesség igénye nélkül: - egyszerű füstölt szalonna; - pácolt, füstölt szalonna; - füstölt, fokhagymás-paprikás szalonna, stb.
Bármikor.
Hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
6.38 g
zsírtartalom
90066.26 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
22.19 g
Foszfor
86 mg
Nátrium
25 mg
Kalcium
4 mg
Magnézium
3 mg
B6 vitamin
0.09 g
Niacin - B3 vitamin
4.535 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.386 mg
E vitamin
0.29 mg
fehérje
6.38 g
Zsír
telített zsírsav
25.26 g
egyszeresen telített zsírsav
32.89 g
többszörösen telített zsírsav
8.11 g
koleszterin
90 g
ásványi anyagok
Kalcium
4 mg
Vas
0.42 mg
Magnézium
3 mg
Foszfor
86 mg
Nátrium
25 mg
Cink
0.84 mg
Réz
0.04 mg
Mangán
0.005 mg
Szelén
1.5 µg
szénhidrát
víz
22.19 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.386 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.236 mg
Niacin - B3 vitamin
4.535 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.25 mg
Folát
1 µg
Retinol
3 µg
E vitamin
0.29 mg
B12 vitamin
0.82 µg
A vitamin
3 µg
B6 vitamin
0.09 g
A héten már elő kellett vennünk a dzsekiket, könnyű kabátokat, ugyanis megérkezett az ősz. A vastagabb ruházat mellett segíthet még egy-két savanyú káposztás étel is: vigyük be velük a C-vitaminunk egy részét.
NosaltyNem kevés, mintegy 500-550 ezer tonna teremhet idén a legfinomabb és legklasszikusabb őszi pite alapanyagából, ami végre egy jó hír a sok rossz között.
NosaltySzeptember 30-án került sor az idei tökmérő versenyre, ahol egy igazi óriástök győzedelmeskedett.
NosaltyAz őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!
Nem kell sokat bajlódni a mai ebéddel, mégis isteni ízeket, csodás textúrákat kapunk majd ajándékba. Készítsünk tarhonyalevest, sült karfiolt és vaníliás desszertet.
Mintha csak fellapoznánk a nagymama régi, kopottas, szamárfüles receptkönyvét: olyan érzés lesz végigenni a most következő hét ebédjeit. Gazdag levesek, komfortos raguk és ízes tészták várnak ránk, gyors elkészítési idővel.