Füstölt szalonna

Füstölt szalonna

Leírás

Szalonna a házisertésnek az a zsírszövete, mely közvetlenül a bőr alá rakódik le és amit a sertés feldolgozásakor (általában a bőrrel együtt) lefejtenek. Füstölt szalonna: a háta-, az oldal- és a hasaalja szalonnából készülhet. Az elkészítés módja többféle is lehet. Például a teljesség igénye nélkül: - egyszerű füstölt szalonna; - pácolt, füstölt szalonna; - füstölt, fokhagymás-paprikás szalonna, stb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.

100g Füstölt szalonna

fehérjetartalom

6.38 g

zsírtartalom

90066.26 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

22.19 g

Hány kalória

gramm

füstölt szalonna?

Top ásványi anyagok

Foszfor

86 mg

Nátrium

25 mg

Kalcium

4 mg

Magnézium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.09 g

Niacin - B3 vitamin

4.535 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.386 mg

E vitamin

0.29 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.38 g

Zsír

telített zsírsav

25.26 g

egyszeresen telített zsírsav

32.89 g

többszörösen telített zsírsav

8.11 g

koleszterin

90 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Vas

0.42 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

86 mg

Nátrium

25 mg

Cink

0.84 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.005 mg

Szelén

1.5 µg

szénhidrát

víz

22.19 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.386 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.236 mg

Niacin - B3 vitamin

4.535 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.25 mg

Folát

1 µg

Retinol

3 µg

E vitamin

0.29 mg

B12 vitamin

0.82 µg

A vitamin

3 µg

B6 vitamin

0.09 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!