r
Nosalty Logó

Szarvas tagine kuszkusszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szarvas tagine kuszkusszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Összesen 1166 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Összesen 4662 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Összesen 160 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12812 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 1166 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    340.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8446.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    3649 mg
  • Nátrium
    3297 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    51250 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 4662 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1773 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Elkészítés

A szarvashúshoz

  1. A szarvashúst kockára vágom, és egy kis ras el hanouttal fűszerezett sűrített paradicsomban pácolom egy napig.
  2. Egy kevés olívaolajon megfuttatom az apró kockára vágott hagymát, majd rádobom a húskockákat és hagyom, hogy egy kicsit megkapja a tűz, majd felöntöm a darabolt paradicsommal, hozzáadom a négy nagyobb cikkre vágott, előkészített sózott citromot, sőt még egyébként is facsarok hozzá egy kis citromlevet, és néhány csepp vörösborecetet is, hozzáadom a babérlevelet, egy kis harissát (attól függően, hogy ki mennyire csípősen szereti), a kurkumát, ras el hanoutot, valamint az egész fokhagymagerezdeket. Ha szükséges, mert túl sűrű lenne, akkor felöntöm egy kicsi - de tényleg csak kicsi - vízzel.
  3. Mikor már majdnem puha a hús, akkor még kiigazítom az ízeket, sózom, borsozom, belehajítom a pisztáciát, a magozott olívabogyót kisebb darabokra vágva, valamint a karikára vágott zöldhagymát, és még néhány percig főzöm. Az eredmény egy paradicsomos, citromos aromájú, nagyon pikáns és finom ragu lesz. (Aki szereti, a végén némi petrezselyemmel is megszórhatja, csak jót tesz neki.)
  4. Kuszkusszal tálalom. Ehhez a kuszkuszt egy nagy tálba teszem (nagyjából egy bögre kuszkusz/fő, ahogy én számoltam), ráöntöm az evőkanálnyi olvasztott vajat, és felöntöm a húsleves egy részével, ras el hanouttal, meg sóval fűszerezem - de ezen a téren a variációk száma végtelen - majd 5 percre magára hagyom.
  5. Utána megint öntök hozzá húslevest, és megint hagyom egy időre, hogy beszívja, ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a húsleves, és a kuszkusz teljesen meg nem szívta magát. Támponttul annyi, hogy a végére nagyjából 1:1 arányban elegyítettem a kuszkuszt a húslevessel, de mindezt fokozatosan.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10870
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 31.

Ajánló

Tipp: Két nappal a tervezett főzés előtt negyedeljünk fel egy kisebb, szép héjú citromot, és olyan alaposan sózzuk meg, hogy csak úgy fürödjön a sóban, azután két napra felejtsük a hűtőben. Ez lesz ugyanis a tagine egyik alap alkotóeleme. Készen is kapható, de nem mindig, szóval a saját készítésű sózott citrom a biztos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A marokkói konyhát mostanában kezdem el felfedezni, eddig ez a kedvenc belőle.

Hozzávalók

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek