Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A Ras el hanout (arabul: راس الحانوت) egy ismert Észak-Afrikai fűszerkeverék, mely egyes változatokban több mint 30 féle fűszerből készül. Arabul a neve "a bolt főnökét" jelenti és arra utal, hogy magába foglalja a legjobb fűszereket, melyeket az elárúsító fel tud szolgálni. Három fajta Ras el Hanout létezik: a Lamrouzia, L'msagna és a Monuza.
Nem létezik egy megadott fűszerkombináció melyből készítik a Ras el Hanoutot. Általában minden boltnak, csoportnak vagy személynek saját titkos receptje van, mely különböző fűszerkombinációkat használ. Leggyakrabban megjelenő fűszerek közé tartozik a kardamom, szegfűszeg, fahéj, őrölt paprika, koriander, köménymag, szerecsendió, borsszem és kurkuma.
Léteznek olyan receptek is, melyek több mint száz összetevőből állnak, többek között olyanok is, melyek ritkán jelennek meg az európai recepteskönyvekben. Ide tartozik a tigrismogyoró, malagétabors, nősziromgyökér, barátcserje, kubébabors vagy a szárított rózsabimbó. Az összetevőket először megpirítják majd együtt összeőrlik. Az így készített fűszerkeveréket mindenféle ételbe rakják. (Forrás: Wikipedia)

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó fűszertartóban.
 

Ras el hanout alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!