Ras el hanout

Ras el hanout

Leírás

A Ras el hanout (arabul: راس الحانوت) egy ismert Észak-Afrikai fűszerkeverék, mely egyes változatokban több mint 30 féle fűszerből készül. Arabul a neve "a bolt főnökét" jelenti és arra utal, hogy magába foglalja a legjobb fűszereket, melyeket az elárúsító fel tud szolgálni. Három fajta Ras el Hanout létezik: a Lamrouzia, L'msagna és a Monuza. Nem létezik egy megadott fűszerkombináció melyből készítik a Ras el Hanoutot. Általában minden boltnak, csoportnak vagy személynek saját titkos receptje van, mely különböző fűszerkombinációkat használ. Leggyakrabban megjelenő fűszerek közé tartozik a kardamom, szegfűszeg, fahéj, őrölt paprika, koriander, köménymag, szerecsendió, borsszem és kurkuma. Léteznek olyan receptek is, melyek több mint száz összetevőből állnak, többek között olyanok is, melyek ritkán jelennek meg az európai recepteskönyvekben. Ide tartozik a tigrismogyoró, malagétabors, nősziromgyökér, barátcserje, kubébabors vagy a szárított rózsabimbó. Az összetevőket először megpirítják majd együtt összeőrlik. Az így készített fűszerkeveréket mindenféle ételbe rakják. (Forrás: Wikipedia)

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó fűszertartóban. ;

100g Ras el hanout

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

ras el hanout?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?