Ras el hanout

Leírás

A Ras el hanout (arabul: راس الحانوت) egy ismert Észak-Afrikai fűszerkeverék, mely egyes változatokban több mint 30 féle fűszerből készül. Arabul a neve "a bolt főnökét" jelenti és arra utal, hogy magába foglalja a legjobb fűszereket, melyeket az elárúsító fel tud szolgálni. Három fajta Ras el Hanout létezik: a Lamrouzia, L'msagna és a Monuza. Nem létezik egy megadott fűszerkombináció melyből készítik a Ras el Hanoutot. Általában minden boltnak, csoportnak vagy személynek saját titkos receptje van, mely különböző fűszerkombinációkat használ. Leggyakrabban megjelenő fűszerek közé tartozik a kardamom, szegfűszeg, fahéj, őrölt paprika, koriander, köménymag, szerecsendió, borsszem és kurkuma. Léteznek olyan receptek is, melyek több mint száz összetevőből állnak, többek között olyanok is, melyek ritkán jelennek meg az európai recepteskönyvekben. Ide tartozik a tigrismogyoró, malagétabors, nősziromgyökér, barátcserje, kubébabors vagy a szárított rózsabimbó. Az összetevőket először megpirítják majd együtt összeőrlik. Az így készített fűszerkeveréket mindenféle ételbe rakják. (Forrás: Wikipedia)

Ras el hanout
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Ras el hanout

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm ras el hanout?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

18 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...