Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc

Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc
Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vadat főzünk, ebben a pácban szoktam fürdetni legalább egy éjszakát, de akár kettőt is. A pácolódás és a sütés alatt pompásan átveszik az összetevők egymás ízét és illatát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogunk egy jénait vagy más tűz- és hidegálló edényt, belerakjuk a húst. Ez egyben sült, de lehet szeletelve is. Rá-alá-köré szórjuk a borókabogyót, szegfűborsot, frissen őrölt tarkaborsot, babérlevelet.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, a húsra halmozzuk, és mellé, ahogy elfér. Ha egy mód van rá, a petrezselyem és a zeller levelét is!
  3. Mindezt leöntjük az olaj és bor keverékével, lefedjük és hűvösre tesszük.
  4. Sütés előtt sózzuk, átforgatjuk. Előmelegített sütőben lefedve pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk. A sütési idő a mennyiségtől meg a sütő típusától függ. Látszani fog rajta, amikor készen van. :)
  5. Mindenképpen zöldségekkel együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 749
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Őz a pácban, pácolt őzhús, zöldségekkel pácolt őzgerinc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

644
őzgerinc 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 1 szál
zeller 1 kis db
gomba 15 dkg
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
vörösbor 3 dl
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
borókabogyó 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
babérlevél 7 db