Kuszkusz

Kuszkusz

Leírás

Durumdarából készül a kuszkusz: nedves állapotban lisztbe hempergetik, hogy rátapadjon a szemcsékre, utána megszárítják. Az igazi kuszkuszt legalább egy órán át kell gőzölni, hogy megpuhuljon, azonban kapható előfőzött változat is, amely néhány perc alatt elkészíthető. A kuszkusz mindhárom változata eltérő nagyságú: a marokkói egészen apró szemű, az izraelit bors nagyságú szemek jellemzik, a libanoni kuszkusz pedig borsó nagyságú szemekből áll. A kuszkuszból készíthetünk salátát, összekeverhetjük húsokkal, zöldségekkel, bizonyos édességek alapanyagaként is szolgál, egyszóval a tészta és a rizs egyik alternatívájaként használható a konyhában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Konyhaszekrényben, gyári csomagolásban egy évig eláll.

100g Kuszkusz

fehérjetartalom

12.76 g

zsírtartalom

0.458 g

szénhidráttartalom

77.43 g

víztartalom

8.56 g

Hány kalória

gramm

kuszkusz?

Top ásványi anyagok

Foszfor

170 mg

Magnézium

44 mg

Kalcium

24 mg

Nátrium

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.11 g

Niacin - B3 vitamin

3.49 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.243 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.163 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.76 g

Zsír

telített zsírsav

0.117 g

egyszeresen telített zsírsav

0.089 g

többszörösen telített zsírsav

0.252 g

ásványi anyagok

Kalcium

24 mg

Vas

1.08 mg

Magnézium

44 mg

Foszfor

170 mg

Nátrium

10 mg

Cink

0.83 mg

Réz

0.247 mg

Mangán

0.78 mg

szénhidrát

rost

5 g

víz

8.56 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.163 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.078 mg

Niacin - B3 vitamin

3.49 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.243 mg

Folát

20 µg

B6 vitamin

0.11 g

143 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek