Vörösborecet

Vörösborecet

Leírás

Vörösborból készített, barnás-vöröses színű, enyhén kesernyés ízű ecet. Érlelési ideje hosszabb, mint a fehérboreceté. Számos jótékony hatással bír a vörösborecet: antioxidánsokban gazdag, de nátriumban, zsírban és koleszterinben szegény. Évszázadokon keresztül univerzális gyógyszerként volt használatos. Jól illik a zöldekhez, gyümölcsökhöz, tésztákhoz. Sóhelyettesítőként is bevethető. (Forrás: Gourmandnet)

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Konyhaszekrényben, szobahőmérsékleten.

100g Vörösborecet

fehérjetartalom

0.04 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0.27 g

víztartalom

94.47 g

Hány kalória

gramm

vörösborecet?

Top ásványi anyagok

Foszfor

8 mg

Nátrium

8 mg

Kalcium

6 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

C vitamin

0.5 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.04 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.45 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

8 mg

Nátrium

8 mg

Cink

0.03 mg

Réz

0.01 mg

Mangán

0.046 mg

szénhidrát

víz

94.47 g

vitaminok

C vitamin

0.5 mg

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek