Harissa paszta

A harissa Észak-Afrikában, főként Tunéziában használt fűszerkeverék. Összetevői: só, chili, fokhagyma, paprika, koriander, menta és kömény. A harissát általában paszta formában fogyasztják, ehhez olivaolajat adnak a fűszerkeverékhez. Főleg kuszkuszokhoz, tagine-okhoz, levesekhez használják. Házilag is elkészíthetjük, ügyelve a megfelelő keverési arányokra.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Negyvennapos nagyböjt, időszakos böjt, étkezési ablakok, diéták, a különböző életmód-programoknak se szeri se száma, az ember hirtelen azt sem tudja, melyikhez kapjon közülük. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus [SR] és Hadnagy Viktória dietetikus [HV] a Nosaltynak adott interjúban segít, hogy kicsit tisztábban lássunk, de elmondják azt is, tudatosabbak lettünk-e az étkezésünket, életmódunkat illetően, és hogy miért problémás, ha minden bajra gyógyszeres megoldást keresünk.
Kormos LiliSokan észre sem veszik, pedig szó szerint a lábuk előtt hever ez a szuperélelmiszer.
NosaltyA hét kvíze már érkezik is az alábbi gyönyörű, színes, egynyári virágokkal, a te dolgod pedig csupán annyi, hogy képek alapján beazonosítsd őket. Lássuk, te mennyit ismersz fel közülük!
NosaltyNem maradunk éhesek, és sok vitamin kerül a szervezetünkbe! Rögtön egy brokkolikrémlevessel indítunk, amit sült lazaccal követünk meg főétel gyanánt, végül pedig egy sajttortával koronázzuk meg a napot!
Megadjuk a módját a hétvégi ajánlónak, ugyanis nagyi és a mi kedvenceink kerülnek az asztalra: bableves, rántott máj, grenadírmars, de meggyes piskóta és pogácsa is vár!
A kollagéntermelés 25 éves kor után lelassul, ez viszont nem jelenti azt, hogy a feszes, fiatalos arcbőrtől ezzel együtt búcsút is kell mondanunk. Egy házi készítésű krém segíthet abban, hogy a drága kencéket ne kelljen megvenned, mégis segíts az arcbőrödön.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...