Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnával tűzdelt sertéscomb rizzsel

Szalonnával tűzdelt sertéscomb rizzsel
Szalonnával tűzdelt sertéscomb rizzsel
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy dilemmában voltam, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd, majd körülnéztem, és ez lett az eredmény! Nagy tetszést aratott!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A rizshez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páchoz meghámozzuk a 4 fej hagymát és az 1 fej fokhagymát, és apróra vágjuk.
  2. Egy tálba beleöntünk kb. 1 dl tejet, 1 dl olajat, hozzáadjuk a pirospaprikát és a fűszereket. Majd hozzáadjuk a kb. 3-3 ek mustárt és ketchupot, majd az egészet rúdmixerel összedolgozzuk! Ezután belekeverjük az apróra vágott hagymát.
  3. A combot egy darabban hagyjuk, de elég mélyen beirdaljuk, egy tál aljára rakunk kis pácot, rátesszük a húst, és ráöntjük a többi pácot, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  4. A füstölt szalonnát felcsíkozzuk. A tepsi aljába rakhatunk margarint, és ezután kivesszük a pácból a húst, és a tepsibe rakjuk. A szalonnát beletűzdeljük a combba, és rákenjük a maradék pácot.
  5. Közepes lánggal elkezdjük sütni 2 órán keresztül. A húst addig süssük, amíg meg puhul, majd tálalhatunk!
  6. Köret: A rizst odatesszük (én zacskósat szoktam használni), mikor kész, hozzádajuk a kukoricát, hozzáreszeljük a gyömbért (ne túl sokat, mert erős lehet az íze), majd megszórjuk bazsalikommal, és összekeverjük.
  7. Saláta: A salátát (erre bármilyen jó, én legutóbb kínai kelt használtam), az újhagymát összevágjuk, a répát lereszeljük, a kígyóuborkát felszeleteljük, összekeverjük. Külön tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt (kb. 3 ek) és 2 ek ketchupot, adunk hozzá sót, borsot, kis olajat és 2 ek citromlevet és az ezersziget öntetport. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a salátára, ezt újra összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kari-Husi

Mióta szakács: 2012.05.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnával tűzdelt sült sertéscomb gyömbéres rizzsel és 1000sziget salátával, szalonnás sertéscomb gyömbéres-kukoricás rizzsel és kínai kel salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2094
sertéscomb 1.5 kg
füstölt szalonna 30 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 1 fej
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl
ketchup 3 ek
mustár 3 ek
rozmaring 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
csemegekukorica 140 g
rizs 250 g
gyömbér 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kínai kel 1 db
sárgarépa 2 db
újhagyma 5 db
kígyóuborka 1 db
tejföl 450 g
majonéz 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
ketchup 2 ek
ezersziget öntet 10 g
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint