Nosalty Logó

Szalonnával tűzdelt sertéscomb rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalonnával tűzdelt sertéscomb rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A rizshez

A salátához

Összesen 2098 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A rizshez

A salátához

Összesen 8378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A rizshez

A salátához

Összesen 161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2694.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3857 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 2098 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    384.5 g

Zsír

  • Összesen
    588.3 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    235 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10778 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    1813 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    4878 mg
  • Nátrium
    2877 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3373.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2214 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1517 micro
  • Kolin:
    1317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    5024 micro
  • β-karotin
    15428 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    9048 micro
  • Lut-zea
    5021 micro
Összesen 8378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. A páchoz meghámozzuk a 4 fej hagymát és az 1 fej fokhagymát, és apróra vágjuk.
  2. Egy tálba beleöntünk kb. 1 dl tejet, 1 dl olajat, hozzáadjuk a pirospaprikát és a fűszereket. Majd hozzáadjuk a kb. 3-3 ek mustárt és ketchupot, majd az egészet rúdmixerel összedolgozzuk! Ezután belekeverjük az apróra vágott hagymát.
  3. A combot egy darabban hagyjuk, de elég mélyen beirdaljuk, egy tál aljára rakunk kis pácot, rátesszük a húst, és ráöntjük a többi pácot, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  4. A füstölt szalonnát felcsíkozzuk. A tepsi aljába rakhatunk margarint, és ezután kivesszük a pácból a húst, és a tepsibe rakjuk. A szalonnát beletűzdeljük a combba, és rákenjük a maradék pácot.
  5. Közepes lánggal elkezdjük sütni 2 órán keresztül. A húst addig süssük, amíg meg puhul, majd tálalhatunk!
  6. Köret: A rizst odatesszük (én zacskósat szoktam használni), mikor kész, hozzádajuk a kukoricát, hozzáreszeljük a gyömbért (ne túl sokat, mert erős lehet az íze), majd megszórjuk bazsalikommal, és összekeverjük.
  7. Saláta: A salátát (erre bármilyen jó, én legutóbb kínai kelt használtam), az újhagymát összevágjuk, a répát lereszeljük, a kígyóuborkát felszeleteljük, összekeverjük. Külön tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt (kb. 3 ek) és 2 ek ketchupot, adunk hozzá sót, borsot, kis olajat és 2 ek citromlevet és az ezersziget öntetport. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a salátára, ezt újra összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4492
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagy dilemmában voltam, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd, majd körülnéztem, és ez lett az eredmény! Nagy tetszést aratott!

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.