r
Nosalty Logó

Egyben sült főtt császár tepsis fűszeres krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoGGma
Egyben sült főtt császár tepsis fűszeres krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 899 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5396 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 899 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159 g

Zsír

  • Összesen
    447.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10758.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2265 mg
  • Nátrium
    7577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 5396 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ételízesítős vízben feltesszük a császárszalonnát főni, közepes lángon. Majd levesszük, lecsepegtetjük, ha kell meg is törölgetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a császárt megszurkáljuk, és megtömködjük a kis zsebecskéket fokhagymával, majd bedörzsöljük a fűszersóval.
  3. A hagymát felaprítjuk, és a tepsibe tesszük. A szalonnát is bekenjük kis zsírral, majd lefedjük alufóliával, és betoljuk a sütőbe másfél órára. Időnként meg lehet locsolgatni a saját zsírjával, hogy ki ne száradjon.
  4. Ha levettük a fóliát, kivesszük a hagymát a szalonna alól. Helyére tesszük a feldarabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk pici sertésfűszersóval és rozmaringgal.
  5. A tetejére fektetjük a szalonnát, és így sütjük szép pirosra együtt. Időnként forgathatunk rajta, hogy minden oldala szép piros legyen, míg a krumpli meg nem sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3938
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az, amit mindenki várt. Elkezdi az egyik, és befejezi a másik, de mindenkinek ugyanúgy kell. Az íze hihetetlen, a hús leomlik a csontról, és szinte olvad a szánkban, pedig nem is M&M's. Van egy olyan halvány gondolatom arról, hogy ez holnap még finomabb lesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves DoGGma! Milyen puhara kell fozni a szalonnat, mielott sutom?Szeretnem megsutni a hetvegen,nagyon tetszik-Koszonom a valaszt-Kata-

DoGGma

Kedves Kata! Félig f?tt át a szalonna, amikor kivettem a vízb?l. Azután a süt? elvégezte a többi munkát. :) Remélem ízleni fog! :) Kíváncsi vagyok milyen lesz! :) DoGGma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.