Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonyával töltött sertésszűz

Vörösáfonyával töltött sertésszűz
Vörösáfonyával töltött sertésszűz
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept eredetileg egy "Alkoss ételt a bor mellé" pályázatra készült, amiről csak egy képet láttam, de igazából nem tudtam sem a hozzávalókat, sem az elkészítési módot. Így én megalkottam a kép segítségével a képzletemmel a vörösáfonyás sertésszűzet.

Mivel Finnországban élek, és az egyik legkedveltebb és leggyakoribb gyümölcsük az áfonya, aminek most ősszel van a szezonja, úgy gondoltam, ideje kipróbálni egy különleges receptet.

1-2 pohár vörösbor elfogyasztása után jött az ihlet :). Nagyon kifejező ízvilága van, és a körettel együtt rendkívül harmonizálnak az ízek.

hozzávalók / 4 adag

A tekercshez

A rókagomba-mártáshoz

A grillezett koktélparadicsomhoz

ajánlat

Száraz vörösborok közül tudom ajánlani a kékfrankost, a kadarkát, illetve a cabernet sauvignon-t.

Köretnek én hercegnő burgonyát javaslok, melyet Juli receptje szerint készítettem el :).

Szólj hozzá!

elkészítés

Vörösáfonyás sertéstekercs:

  1. A sertésszűzet vékony téglalap alakúra vágjuk úgy, hogy a húst utána fel lehessen tekerni.
  2. A hús mindkét oldalát befűszerezzük sóval, borssal, fokhagymagranulátummal, és egyenként ráhelyezzük a baconszeleteket.
  3. Ezután kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk.
  4. Hozzátesszük a vörösáfonyát, és fedő alatt kb. 5 percig együtt pároljuk (víz hozzáadása nélkül, mert az áfonya úgyis enged magából vizet).
  5. Hozzáöntjük a bort, és várunk, amíg az alkohol elpárolog, azután beletesszük a cukrot.
  6. Sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítünk.
  7. Ezt a végeredményben mártásszerű, áfonyás masszát rákenjük a befűszerezett baconös húsra, és szépen feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. (Vigyázzunk, hogy ne tegyünk bele túl sok vörösáfonyát, mert kifolyhat sütés közben!)
  8. A feltekert húst beolajozott dupla alufóliába tesszük, és becsomagoljuk.
  9. Tűzálló tálba helyezzük a "csomagot", és megsütjük. Az időlejárta előtt 10 perccel kicsit meg lehet bontani az alufóliát, és még 10 percig pirítjuk a hús tetejét.
  10. Felvágjuk szép szeletekre a húsokat, és ha még maradt a vörösáfonyából, nyugodtan lehet halmozni a szeletekre.

Rókagomba-mártás:

  1. A gombát megmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A gomba 3/4-ét egy kis víz hozzáadásával összeturmixoljuk, a maradék 1/4 rész gombát (lehetőleg kisebbeket) félretesszük.
  3. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, és hozzátesszük az egész gombákat, kis vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a vörösbort, és erős lángon néhány percig forraljuk, míg el nem párolog az alkohol.
  5. Rádobjuk az összeturmixolt gombát, és tovább forraljuk együtt, majd sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítünk.
  6. A legvégén öntjük bele a tejszínt, amit simára kavarunk, és készre forralunk.

Köret:

  1. A paradicsomhoz nem kell sok tudomány: megmossuk a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és kevés olÍvaolaj hozzáadásával grill-lapos serpenyőben meggrillezzük.
  2. A hercegnő burgonyát Juli receptje alapján készíthetjük el.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösáfonyával töltött sertéshús hercegnőburgonyával, rókagombás sertéstekercs vörösáfonyával töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

632
sertésszűz 1 kg
bacon 8 szelet
vörösáfonya 250 g
lila hagyma 1 kis fej
száraz vörösbor 1 dl
cukor 5 ek
szegfűszeg 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
gomba 300 g
száraz vörösbor 1 dl
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 8 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint