r
Nosalty Logó

Sült csirke zöldségekkel, parmezános burgonyával, paradicsomsalátával

Gerzsenyi Flóra
Sült csirke zöldségekkel, parmezános burgonyával, paradicsomsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült csirke vele sült zöldségekkel

Parmezános sült burgonya

Paradicsomsaláta

1311
Kalória
56.3g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
100.1g
Zsír
568.7g
Víz
239.7g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sült csirke vele sült zöldségekkel

Parmezános sült burgonya

Paradicsomsaláta

Összesen 1311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sült csirke vele sült zöldségekkel

Parmezános sült burgonya

Paradicsomsaláta

Összesen 7855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sült csirke vele sült zöldségekkel

Parmezános sült burgonya

Paradicsomsaláta

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    568.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1600 micro
  • β-karotin
    6094 micro
  • β-crypt
    1045 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 1311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    337.6 g

Zsír

  • Összesen
    600.3 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    293 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9743.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    821 mg
  • Foszfor
    3896 mg
  • Nátrium
    2638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    3412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5148 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    2092 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    1077 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    9601 micro
  • β-karotin
    36562 micro
  • β-crypt
    6269 micro
  • Likopin
    18528 micro
  • Lut-zea
    10543 micro
Összesen 7855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Sült csirke vele sült zöldségekkel

  1. A csirkét mossuk meg, és töröljük szárazra. Bőre alá ízletes fűszervaj kerül (vaj, rozmaring, bazsalikom, só, bors, fokhagymapor, petrezselyem). A bőrét kívülről jól dörzsöljük be olívaolajjal, majd sóval és borssal, vonjuk be baconszeletekkel is. A csirke belsejébe tegyünk egy fél citromot és hagymát, majd néhány szál petrezselymet/rozmaringot.
  2. A zöldségeket daraboljuk fel tetszőlegesen (pl. kockára), tegyük egy nagy tálba, és forgassuk át olívaolajjal, sóval-borssal, fűszerekkel, és helyezzük abba a tepsibe, amiben a csirkét fogjuk sütni. Ha ez megvan, erre zöldségágyra helyezzük rá a csirkét is, és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy-másfél óra alatt süssük puhára, a bőrét pedig ropogósra úgy, hogy fél óránként kivesszük, és meglocsoljuk a kisült lével.

Parmezános sült burgonya

  1. A kihűlt előfőzött, burgonyát vágjuk cikkekre, és az olajos keverékkel (olaj, chiliolaj, fokhagymapor, fűszerpaprika, só, bors,) forgassuk át alaposan, majd helyezzük szellősen sütőpapírral bélelt tepsibe.
  2. 180°C fokon 20-30 alatt ropogósra sülnek. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal és aprított petrezselyem és újhagyma keverékével.

Paradicsomsaláta

  1. Karikázzuk föl a paradicsomokat, és helyezzük egy ízléses tálba.
  2. A dresszinghez keverjük össze az olajat, balzsamecetet, mézet, sót, borsot és egy keveset az újhagyma zöldjéből.
  3. Tálalás előtt locsoljuk ár a paradicsomokra, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, újhagymával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Jamie Oliver után szabadon. Kiadós, friss, tartalmas stábebédet készítettem.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek