Chiliolaj

Chiliolaj

Leírás

A chiliolaj a chilipaprikából nyert fűszerolaj. A chili Dél-Amerikából származó kultúrnövény, mely mára az egész világot meghódította. A köznyelvben a csípős paprikák összességét nevezik így. A chili fogyasztása jótékony hatással van az emésztésre. Hatóanyaga – ami egyben csípősségéért is felelős – a kapszaicin. A paprikák csípősségének mértékegysége a Scoville-egység; a Droset Naga elnevezésű chilipaprika Scoville-értéke a legmagasabb, tehát ez a világ legerősebb paprikája. (Összehasonlításképp: a Jalapeno paprika Scoville-értéke a Dorset Nagáénak százada.) A chiliolaj rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag. Ízesíthetünk vele leveseket, salátákat, pizzákat, pácolhatunk vele húsokat. A nagyobb áruházakban megvásárolható, de otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

23 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek