Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provanszi sótésztában sült egész csirke

Provanszi sótésztában sült egész csirke
Provanszi sótésztában sült egész csirke
190 perc / előkészület: 30 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet agyagban a legjobb elkészíteni, de megteszi a sótészta is. A recept nehézsége csak az előkészítésben van.

hozzávalók / 4 adag

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Szólj hozzá!

elkészítés

Sótészta elkészítése

  1. A tojásfehérjéket pár perc alatt keverjük habosra, majd a többi hozzávalóval keverjük össze. Öntsük bele a sört és a vizet. Kezdjük el összedolgozni a tésztát.
  2. Gyurma állagú tésztát gyúrjunk öt perc alatt, szükség esetén tegyünk még hozzá vizet vagy lisztet.
  3. A kész tésztát szedjük ketté, és nyújtsuk ki őket 1,5-2 cm vastagságú négyzet alakúra.

Csirke sütése

  1. Egy nagyobb tűzálló tál aljára tegyünk sütőpapírt, az egyik tésztalapot helyezzük rá. Nem baj, ha lelóg a szélén, majd fektessük rá a csirkét.
  2. Tegyük a tetejére a felaprított petrezselymet. Takarjuk le a másik tésztalappal. Nem kell szorosan. A széleket hajtsuk vissza, és nyomkodjuk össze. Ha túl sok lenne a tészta, akkor vágjunk le belőle bátran, a lényeg az, hogy teljesen be tudjuk takarni vele a csirkét.
  3. Előmelegített sütőben 2,5-3 órán át 180 C-on süssük. A tésztaburok miatt sok időre lesz szükség, de a végeredmény annyira ízletes, hogy szerintem megéri.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös sótésztában sült egész csirke, sótésztában sült csirke, sótésztában sült csirke sütőben készítve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sajtospiritos
Sajtospiritos / Sajtospiritos Sat, 2015-05-23 20:14

Szia! Nem fuszereztem, mivel a tesztaban a fuszeres so kioldodik suteskor. A csirke igy igazabol ebben a fuszeres gozben sul meg tesztaban.

985
250 g
finomliszt 400 g
tojásfehérje 4 db
kakukkfű 2 teáskanál
rozmaring 2 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
bors 1 teáskanál
sör 1 dl
víz 1 dl
csirke 1 db
petrezselyem 1 csokor