r
Nosalty Logó

Provanszi sótésztában sült egész csirke

Sajtospiritos
Provanszi sótésztában sült egész csirke
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

985
Kalória
65.7g
Fehérje
78.2g
Szénhidrát
42.1g
Zsír
284.4g
Víz
204g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
649.6mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Összesen 3937 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25275 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    24491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101099.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    97963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2574 micro
Összesen 3937 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    3690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Sótészta elkészítése

  1. A tojásfehérjéket pár perc alatt keverjük habosra, majd a többi hozzávalóval keverjük össze. Öntsük bele a sört és a vizet. Kezdjük el összedolgozni a tésztát.
  2. Gyurma állagú tésztát gyúrjunk öt perc alatt, szükség esetén tegyünk még hozzá vizet vagy lisztet.
  3. A kész tésztát szedjük ketté, és nyújtsuk ki őket 1,5-2 cm vastagságú négyzet alakúra.

Csirke sütése

  1. Egy nagyobb tűzálló tál aljára tegyünk sütőpapírt, az egyik tésztalapot helyezzük rá. Nem baj, ha lelóg a szélén, majd fektessük rá a csirkét.
  2. Tegyük a tetejére a felaprított petrezselymet. Takarjuk le a másik tésztalappal. Nem kell szorosan. A széleket hajtsuk vissza, és nyomkodjuk össze. Ha túl sok lenne a tészta, akkor vágjunk le belőle bátran, a lényeg az, hogy teljesen be tudjuk takarni vele a csirkét.
  3. Előmelegített sütőben 2,5-3 órán át 180 C-on süssük. A tésztaburok miatt sok időre lesz szükség, de a végeredmény annyira ízletes, hogy szerintem megéri.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 160 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a receptet agyagban a legjobb elkészíteni, de megteszi a sótészta is. A recept nehézsége csak az előkészítésben van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...