r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött csirkemell vörösboros gombaszószban

Gombagasztro
Aszalt szilvával töltött csirkemell vörösboros gombaszószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

563
Kalória
61.6g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
341.7g
Víz
182.5g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
31.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 563 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.6 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2777 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 2253 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd aszalt szilvával megtöltjük és pálcikával felszúrjuk.
  2. Serpenyőben kevés olajon, kis víz hozzáadásával megpároljuk. A maradék aszalt szilvát is a húsok mellé tesszük és a vörösborral felöntjük.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát és addig főzzük, amíg a mellé helyezett aszalt szilva besűríti a vörösboros gombás szószt.
  4. Főtt rizzsel tálaljuk. Ne hagyjuk az ételt felügyelet nélkül, mert az aszalt szilva könnyen megéghet! A párolás alatt pótoljuk a vizet!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...