r
Nosalty Logó

Narancsos-vajas csirkemell kuszkuszsalátával

Nosalty
Narancsos-vajas csirkemell kuszkuszsalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Narancsos csirkemell

1099
Kalória
73.9g
Fehérje
98.7g
Szénhidrátok
45.9g
Zsír
541.9g
Víz
236.3g
Koleszterin
10.7g
Rost
17.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Narancsos csirkemell

Összesen 1099 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Narancsos csirkemell

Összesen 2198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Narancsos csirkemell

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    541.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 1099 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2835.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1083.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 2198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Narancsos csirkemell

  1. A sütőt előmelegítjük 290-200 fokra.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és ráhelyezzük a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalt, és aranybarna, ropogósra sütjük. Hozzárakjuk a rozmaringágat, a fahéjrudakat, a csillagánizst és a kakukkfüvet.
  3. Adunk hozzá még egy kevéske vajat, és felöntjük az egészet frissen facsart narancslével. A csirkemelleket pirítás közben meglocsolgatjuk a narancsos-vajas keverékkel, és rájuk helyezünk pár szép szelet narancskarikát, majd az egészet betoljuk a sütőbe 200°-ra kb. 20-25 percre.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a kuszkuszsalátát, amihez egy nagy tálba beleöntjük a száraz búzatöretet, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy fahéjrudat, egy csillagánizst és egy jó darabka vajat.
  5. Kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük az egészet, majd letakarjuk, és hagyjuk állni, hogy megduzzadjon. Kb. 10-15 perc elteltével a kuszkusz átpárolódik.
  6. Ezután átkeverjük villával, eltávolítjuk a fahéjrudat illetve a csillagánizst, majd hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, petrezselyemzöldet, a gránátalma magjait és a pirított fenyőmagot. Végül nyakon öntjük egy kevés citromlével, és jól átkeverjük az egészet.
  7. Tálaláskor a tányér közepére halmozunk a kuszkuszsalátából, majd ráültetünk egy szelet narancsos csirkemellet, és jól meglocsoljuk a serpenyő alján összegyűlt csodálatosan gazdag, narancsos-vajas mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Egy tökéletes és egyszerű fogás az ünnepi asztalra, melyben a vaj selymessége és a narancs savassága csodálatos ízharmóniájú mártást alkot: íme a narancsos-vajmártásos csirke, az év egyik legkülönlegesebb és legfinomabb vacsorafogása! A gyönyörű aranybarnára főzött vaj enyhén diós aromát kölcsönöz az ételnek, a friss narancs íze nem túlságosan tolakodó. Összességében egy enyhén édes, rendkívül gazdag szószt kapunk, ami semmihez sem hasonlítható!

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...