r
Nosalty Logó

Sertésszűz édesburgonyapürével, és vörösboros mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Noémi
Sertésszűz édesburgonyapürével, és vörösboros mártással
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248216.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    245885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    27248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248216.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    245885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    27248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    15258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Elkészítés

Húshoz:

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, és vajon körbepirítjuk, majd lefedve kb. 15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
  2. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés után.
  3. A bundához a zöldségeket felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, majd beleforgatjuk a húst.
  4. Ha túl száraz lenne a hús kérge és nem tapad rá a zöldfűszeres bunda, akkor kenjük be olvasztott vajjal és úgy forgassuk meg benne.

Burgonyapüréhez:

  1. A burgonyapüréhez az édesburgonyát szokásos módon megfőzzük, majd turmixban a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.

Vörösboros mártás

  1. A vörösboros mártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajon megpirítjuk a leeső húsdarabokkal együtt.
  2. Amikor szép aranybarnára pirult, beletesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük a vörösborral és 5 percig forraljuk.
  3. A tűzről levéve átszűrjük, ha kell akár kétszer háromszor is.
  4. A keményítőt 3 evőkanál vízzel elkeverjük és vékonysugárban annyit adagolunk a szószhoz hogy egy picit sűrűbb öntetet kapjunk.

Borsópüré:

  1. A zöldborsó püréhez a borsót megfőzzük majd ezt is a többi hozzávalóval pépesítjük, végül szűrőn is átpasszírozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk. Én két evőkanál citromlevet is adtam hozzá.

Fátyoldísz:

  1. A fátyoldíszhez mindent össze turmixolunk, és forró, teflonos serpenyőben egy evőkanálnyi adagonként készre sütjük.

További díszítés:

  1. A répát megfőzzük majd kis korongokat vágunk ki belőle.
  2. A Sonkát vajon megpirítjuk és kis darabokra tépkedjük.
  3. A pürékel célszerű habzsákból a tányérra nyomni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 560
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kovács Noémi 3 recept

Hozzávalók

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...