r
Nosalty Logó

Sertésszűz édesburgonyapürével, és vörösboros mártással

Kovács Noémi
Sertésszűz édesburgonyapürével, és vörösboros mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

2053
Kalória
126.2g
Fehérje
154.6g
Szénhidrát
85.8g
Zsír
1040.9g
Víz
452g
Koleszterin
22.6g
Élelmi rost
34.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húshoz:

Burgonyapüréhez:

Vörösboros mártás

Borsópüré:

Fátyoldísz:

További díszítés:

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248216.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    245885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1040.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    27248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248216.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    245885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1040.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    27248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 2053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    15258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Húshoz:

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, és vajon körbepirítjuk, majd lefedve kb. 15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
  2. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés után.
  3. A bundához a zöldségeket felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, majd beleforgatjuk a húst.
  4. Ha túl száraz lenne a hús kérge és nem tapad rá a zöldfűszeres bunda, akkor kenjük be olvasztott vajjal és úgy forgassuk meg benne.

Burgonyapüréhez:

  1. A burgonyapüréhez az édesburgonyát szokásos módon megfőzzük, majd turmixban a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.

Vörösboros mártás

  1. A vörösboros mártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajon megpirítjuk a leeső húsdarabokkal együtt.
  2. Amikor szép aranybarnára pirult, beletesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük a vörösborral és 5 percig forraljuk.
  3. A tűzről levéve átszűrjük, ha kell akár kétszer háromszor is.
  4. A keményítőt 3 evőkanál vízzel elkeverjük és vékonysugárban annyit adagolunk a szószhoz hogy egy picit sűrűbb öntetet kapjunk.

Borsópüré:

  1. A zöldborsó püréhez a borsót megfőzzük majd ezt is a többi hozzávalóval pépesítjük, végül szűrőn is átpasszírozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk. Én két evőkanál citromlevet is adtam hozzá.

Fátyoldísz:

  1. A fátyoldíszhez mindent össze turmixolunk, és forró, teflonos serpenyőben egy evőkanálnyi adagonként készre sütjük.

További díszítés:

  1. A répát megfőzzük majd kis korongokat vágunk ki belőle.
  2. A Sonkát vajon megpirítjuk és kis darabokra tépkedjük.
  3. A pürékel célszerű habzsákból a tányérra nyomni.

Recept infó

  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek