r
Nosalty Logó

Egyben sült sertésszűz tócsnival

Évi néni
Egyben sült sertésszűz tócsnival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

529
Kalória
46.4g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
261.2g
Víz
213.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

Összesen 2116 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

Összesen 131 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6405.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    3127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1044.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 2116 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Pácolás

  1. A sertésszüzet kettévágjuk, lehártyázzuk, és 1-2 órára a worchestershire szószból, korianderből, szegfűborsból álló pácba tesszük hűtőbe.
  2. Ha nagyon oda akarjuk tenni magunkat, előtte egy órára betehetjük 6%-os sóoldatba (1 liter víz, 6 dkg só), de ez elhagyható. Ha mégis így készítjük, akkor nem kell sózni sütés előtt.
  3. Ha letelt az idő, a páctól lecsepegtetjük a húst, szárazra töröljük, külsejét sózzuk, frissen őrölt borssal gazdagon megszórjuk.

Sütés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, amiben erős tűzön körbesütjük a húst, míg kérget kap.
  2. Ezután levesszük a lángot, és lefedve 8-10 perc alatt készre sütjük a húst (vastagságtól függően), vagy sütőben is süthetjük 180 fokon 10-15 percig.
  3. Ha a hús megsült, tálra tesszük, lazán letakarjuk fóliával, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeletelnénk.

Tócsni

  1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, felaprított snidlinget adunk hozzá, egy tojást és 2 ek lisztet, ami kicsit sűríti.
  2. Tapadásmentes serpenyőben vajat forrósítunk, és abba púpozott evőkanálnyi krumplis masszát teszünk, amit szétnyomkodunk a kanállal. Mérsékelt tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.

Szósz

  1. Abba a zsiradékba, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a páclevet, csipkelekvárt, citromhéjat reszelünk bele, citromot csavarunk bele, és lassú tűzön néhány percig forraljuk, majd hozzáadunk egy kanál vajat, hogy fényes és sűrűbb legyen.
  2. Leszűrjük mártásos kancsóba, és a felszeletelt hús mellé kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 14 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Soknak látszik a feladat, de szerintem teljesen egyszerű, semmi nem megy veszendőbe és nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...