r
Nosalty Logó

Egyben sült sertésszűz tócsnival

Évi néni
Egyben sült sertésszűz tócsnival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

529
Kalória
46.4g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
261.2g
Víz
213.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

Összesen 2116 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

Összesen 131 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6405.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    3127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1044.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 2116 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Pácolás

  1. A sertésszüzet kettévágjuk, lehártyázzuk, és 1-2 órára a worchestershire szószból, korianderből, szegfűborsból álló pácba tesszük hűtőbe.
  2. Ha nagyon oda akarjuk tenni magunkat, előtte egy órára betehetjük 6%-os sóoldatba (1 liter víz, 6 dkg só), de ez elhagyható. Ha mégis így készítjük, akkor nem kell sózni sütés előtt.
  3. Ha letelt az idő, a páctól lecsepegtetjük a húst, szárazra töröljük, külsejét sózzuk, frissen őrölt borssal gazdagon megszórjuk.

Sütés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, amiben erős tűzön körbesütjük a húst, míg kérget kap.
  2. Ezután levesszük a lángot, és lefedve 8-10 perc alatt készre sütjük a húst (vastagságtól függően), vagy sütőben is süthetjük 180 fokon 10-15 percig.
  3. Ha a hús megsült, tálra tesszük, lazán letakarjuk fóliával, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeletelnénk.

Tócsni

  1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, felaprított snidlinget adunk hozzá, egy tojást és 2 ek lisztet, ami kicsit sűríti.
  2. Tapadásmentes serpenyőben vajat forrósítunk, és abba púpozott evőkanálnyi krumplis masszát teszünk, amit szétnyomkodunk a kanállal. Mérsékelt tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.

Szósz

  1. Abba a zsiradékba, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a páclevet, csipkelekvárt, citromhéjat reszelünk bele, citromot csavarunk bele, és lassú tűzön néhány percig forraljuk, majd hozzáadunk egy kanál vajat, hogy fényes és sűrűbb legyen.
  2. Leszűrjük mártásos kancsóba, és a felszeletelt hús mellé kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 14 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Soknak látszik a feladat, de szerintem teljesen egyszerű, semmi nem megy veszendőbe és nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek