r
Nosalty Logó

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással

Éva házias konyhája
Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

885
Kalória
55.2g
Fehérje
19.5g
Szénhidrát
64.1g
Zsír
507.2g
Víz
254.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    507.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.8 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8534.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2028.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

baconbe tekert sertésfilé

  1. A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük.
  2. Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilét, majd föltekerjük. Rögzítjük hústűvel vagy egy erre alkalmas spárgával.
  3. Fölmelegítjük egy serpenyőben az olívaolajat, és először a két végét elősütjük a hústekercsnek, majd minden oldalról.
  4. A már 80 °C előmelegített sütőben 2 óra hosszan tovább sütjük.

fehérboros gombamártás

  1. A hagymát kockaformára fölvágjuk, és a baconszalonnával együtt elkezdjük párolni a hústekercsből megmaradt zsiradékon.
  2. Amikor már van egy kevés színe, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra fölvágott fokhagymát. Hagyjuk sülni pár másodpercig, majd a szeletelt gombát is beletehetjük.
  3. Fölengedjük vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
  4. Amikor már majdnem puha a gomba, akkor hozzáöntjük a fehérbort. Összekeverjük a tejszínt, crème fraîche-t és az étkezési keményítőt egyneművé. Sűrítjük a mártást vele. Pár percig összefőzzük.
  5. A végen hozzá adjuk a worcestershire-szószt. Apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával díszíthetjük.
  6. Jó étvágyat kívánok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Alacsony hőfokon készített hússütést már az őseink is ismerték. Nagyon finom, omlós hús a végeredmény. Hozzá egy nagyon ízletes gombamártás. Én galuskatésztával kínálom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek