r
Nosalty Logó

Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával

z1
Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

2034
Kalória
74g
Fehérje
214.5g
Szénhidrát
55.6g
Zsír
1271.8g
Víz
454g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
97.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellet merőlegesen bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. A narancsot zöldségpucolóval meghámozzuk, a héját szalmára vágjuk.
  3. A burgonyát megfőzzük, hámozzuk.
  4. A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a narancs levével, vörösborral, balzsamecettel, ízesítjük chilivel, fahéjjal, áfonyalekvárra, és nagy, nagy türelemmel egy redukciót párolunk belőle anélkül, hogy leégetnénk.
  5. A végén a mártást hideg vajdarabokkal fényesítjük.
  6. A még meleg burgonyát összetörjük, és elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval, sütőporral.
  7. Lisztes deszkán kis nudlikat formázunk belőlük.
  8. A kacsamellet a bőrös felén 4-5 percig pirítjuk, mellédobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát.
  9. Fordítjuk (2-3 perc). Vissza, 2-3 a bőrös felén újra.
  10. Aztán serpenyőstül be az előmelegített sütőbe kb. 8 percre.
  11. Általában, maximum 18 perc az elkészítésére fordított idő!!!
  12. Ha kész, kivesszük, és letakarva pihentetjük.
  13. Közben a forró olajban, 2-3 mp-ig egy szűrőben megmártjuk a narancshéjat, és utána megsütjük a házi krokettet.
  14. A kacsát szeleteljük. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Bár én inkább így szeretem, ezt az ételt véresebbre kell sütni. Hihetetlen bénázásom közben, (amit a fényképezővel műveltem) elfelejtettem, hogy mikor tettem be a sütőbe, és túlsütöttem. A lényeg: itt nagyon fontos a precizitás és az idő mérése!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek