r
Nosalty Logó

Római gnocchi

8zsuzsa8
Római gnocchi
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

767
Kalória
24g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
51.6g
Zsír
173.6g
Víz
260.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 3072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gnocchihoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1823 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7098.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    2125 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    3261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    694.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    2491 micro
  • β-karotin
    7291 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    1213 micro
Összesen 3072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    503 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Először a gnocchi készítését kezdjük el: a tejet a vaj felével felforraljuk, és belekeverjük a búzadarát és a lisztet.
  2. Állandóan kavarva 5 percig főzzük. Akkor van kész, amikor elválik az edény falától.
  3. A tűzről levéve beledolgozzuk a tejszínt, a tojásokat, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy sütőlapra 1 cm vastagon széterítjük, és hűlni hagyjuk.
  5. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  6. A szalonnát felkockázzuk. A répát meghámozzuk, megreszeljük.
  7. A vajon megpirítjuk a szalonnát, ha kisült, hozzáadjuk a hagymmát, 2-3 percig pirítjuk együtt, majd hozzáadjuk a reszelt répát. További 3 percig pirítjuk.
  8. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a zöldfűszereket. Felöntjük a zöldséglevessel.
  9. 1 órán keresztül nagyon kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
  10. Kidobjuk belőle a zöldfűszereket, merülő mixerrrel simára turmixoljuk. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  11. Amíg fő a paradicsomszósz, 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrúnk a darás masszából. Ha hideg vízbe mártjuk a pogácsaszaggatót, nem ragad rá a tészta.
  12. Tűzálló tálra tesszük a gnocchikat, ráöntjük a felolvasztott maradék vajat, megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  13. Forrón ráöntjük a paradicsomszószt, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ausztriai olasz étteremben ettem előételként. Annyira ízlett, hogy megkörnyékeztük a szakácsot. Igen bonyolultnak tűnik, a valóságban nem annyira. Párhuzamosan lehet dolgozni, különlegessség. Az olaszok előételnek eszik, én zöldségleves után főételként kínálom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...