Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos paradicsomos gnocchi

Kétsajtos paradicsomos gnocchi
Kétsajtos paradicsomos gnocchi
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gnocchiban nem csak az íze fantasztikus (persze az a leginkább), hanem az is, hogy házilag is viszonylag könnyen el tudjuk készíteni, nem igényel semmilyen extra konyhai gépet, csak egy kis türelmet.

hozzávalók / 5 adag

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

gnocchi elkészítése

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük.
  2. Hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd a tojásokat, valamint a reszelt parmezánt, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát belisztezett deszkán nagyjából 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és 4-6 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A tésztacsíkokat egyesével rudakká sodorjuk, majd 1,5-2 centiméteres darabokra vágjuk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
  5. Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit.

összeállítás

  1. Egy kisebb lábosban olajat melegítünk, majd rádobjuk a vöröshagymát, kicsivel később pedig a fokhagymát is, és üvegesre pároljuk őket.
  2. Hozzákeverjük a chilipelyhet, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett pár percet rotyogtatjuk.
  3. Hozzáadunk fél deci tejszínt (ettől lesz igazán tökéletes színe), majd a bébispenótot, és kis lángon addig főzzük még, amíg a spenót össze nem esik.
  4. Egy sütőbe való tálat olajjal kikenünk, majd beletesszük a gnocchit. Ráöntjük a paradicsomszószt, és összekeverjük.
  5. A tetejére jön a mozzarella, valamint ráreszelünk egy adag parmezánt is, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 15 981
elküldve: 12
receptkönyvben: 133
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
796 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gnocchi házilag

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

552
burgonya 50 dkg
finomliszt 30 dkg
1 teáskanál
parmezán sajt 40 g
tojás 2 db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
chilipehely 1 tk
passzírozott paradicsom 7 dl
bazsalikom 2 teáskanál
oregánó 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 0.5 dl
spenót 10 dkg
mozzarella 125 g
parmezán sajt 50 g