r
Nosalty Logó

Gnocchi alla romana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Gnocchi alla romana
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 510 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1021 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 510 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1021 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a babérlevéllel, a finomra vágott fokhagymával egy csipet sóval felforraljuk.
  2. A babérlevelet kidobjuk belőle, és kisebb adagokban, állandóan keverve, hozzáadjuk a búzadarát. Alacsony lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik, és a massza elválik a lábas falától.
  3. Lehúzzuk a tűzről, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, beleszúrjuk a parmezánt, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy kisebb tepsit (kb. 27 x 32 centiset) vastagon kivajazunk, belesimítjuk a tésztát és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal. Amikor kihűlt teljesen, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük kb. 3 órára.
  5. A hűtőből kivéve egy 4-5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat gyártunk, a kimaradt tésztát összedolgozzuk ellapogatjuk és azokat is szaggatjuk.
  6. Serpenyőben a maradék vajat felhevítjük és kisütjük benne a gnocchikat, oldalanként kb. 3-5 perc alatt.
  7. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk a ropogós korongokról.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23803
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 17.

Ajánló

A serpenyő helyett, vastagon kivajazott tepsiben is süthetjük a gnocchikat, kb. 8-10 perc alatt. Ez esetben már sütés előtt megszórhatjuk parmezán sajttal. Főételként két fő részére, köretként 4 fő részére elegendő ez a mennyiség.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyetlen gnocchi, amely nem burgonyás tésztából készül, és a formáját tekintve is igencsak eltér a megszokottól. Elkészítése pedig jóval egyszerűbb. Sokféleképpen tálalhatjuk: zsályás paradicsomszósszal, vagy zöldségekkel kínálva önálló fogásként is megállja helyét, de adhatjuk például húsok mellé, köretként is. (Készült Paul Gayler receptje alapján.)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nekem így csomós lett. Viszont régen is HIDEG TEJbe tettem bele a búzadarát és együtt forraltam fel, s?r?södésig és akkor nem lett csomós. Egyébként finom lett volna, úgyhogy legközelebb, ha csinálok, tuti hideg tejbe fogom tenni a darát.

meseto

Én még sosem próbáltam tejbegrízt f?zni úgy, hogy hideg tejbe tettem volna a darát, és még sosem lett csomós. Úgy szoktam, hogy egy pohárba teszem a darát, és a lassan föv? tejbe, amit egy fakanállal folyamatosan keverek, vékony sugárban csorgatom a darát a pohárból. Próbáld ki egyszer így, biztosan sikerülni fog csomómentesre f?zni!

kicsivik

Köszönjük ezt a kiváló ételt! Köretként ettük hirtelensült tarjaszeletek és rozmaringos körte mellé. Szerencsére maradt holnapra is. Sokszor elkészítem még!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek